abort – emneoversikt

Dette emnet er om tapet av en baby før 20 uker av svangerskapet. For informasjon om tap av en baby etter 20 uker av svangerskapet, men før barnet er født, dødfødsel.

En spontanabort er tapet av en graviditet i løpet av de første 20 ukene. Det er vanligvis kroppens måte å avslutte et svangerskap som har hatt en dårlig start. Tapet av en graviditet kan være svært vanskelig å akseptere. Du lurer kanskje på hvorfor det skjedde eller klandre deg selv. Men en abort er ingen skyld, og du kan ikke hindre det.

Aborter er svært vanlig. For kvinner som allerede vet de er gravide, ca 1 av 6 har en spontanabort. 1 Det er også vanlig for en kvinne å ha en spontanabort før hun vet selv at hun er gravid.

De fleste spontanaborter skjer fordi det befruktede egg i livmoren ikke utvikler seg normalt. En abort er ikke forårsaket av stress, trening, eller sex. I mange tilfeller vet legene ikke vet hva som forårsaket abort.

Blødning fra skjeden. Blødningen kan være lett eller tung, konstant eller av og på. Det kan noen ganger være vanskelig å vite om lett blødning er et tegn på spontanabort. Men hvis du har blødninger med smerter, er sjansen for spontanabort er høyere; Smerter i magen, korsryggen eller bekken; Vev som passerer fra vagina.

Risikoen for spontanabort er lavere etter de første 12 ukene av svangerskapet.

Vanlige tegn på en spontanabort inkludere

Ring legen din dersom du tror du har en spontanabort. Hvis symptomene og en bekken eksamen ikke vise om du har en spontanabort, kan legen gjøre tester for å se om du fortsatt er gravid.

Ingen behandling kan stoppe en spontanabort. Så lenge du ikke har tung blodtap, feber, svakhet, eller andre tegn på infeksjon, kan du la en abort følge sin egen kurs. Dette kan ta flere dager.