administrere barnas frustrerende atferd – emneoversikt

Småbarn kan kaste passer, opptrer egoistisk, og sjelden tankene. Denne atferden utvikler ofte ut av frustrasjon fra å ikke kunne kommunisere, mestre ferdigheter, og være så uavhengige som de ønsker å være. Selvsikkerhet og irritabilitet er vanlig oppførsel for småbarn.

En nyoppdaget følelse av selvstendighet og uavhengighet ber pjokk å teste grenser-, inkludert ditt. For eksempel, smeller pjokk et leketøy på bordet og deretter ser på deg på et svar. Når det ikke er noe svar, gjentar hun sine handlinger. Hun vil vite hva hun kan gjøre og ikke kan gjøre. Vær tålmodig og satt fast, rettferdig og konsekvent grenser. Dette vil hjelpe din pjokk lære hva atferd er hensiktsmessig.

Ofte småbarn har passer eller raserianfall på grunn av interne konflikter. Småbarn kan bli frustrert av å ville gjøre noe selvstendig, men ikke er i stand til. Dessuten har de ofte to motstridende ønskene-ønsker begge å være uavhengig og å føle seg ivaretatt. Småbarn temperamentet kan bli spesielt skjøre når de føler seg trøtt, sulten eller lei eller når de vil ha din oppmerksomhet. De har ikke den språkkunnskaper eller fysiske evner å protestere på en hensiktsmessig måte en situasjon de ikke liker.

Mot slutten av det andre året, raserianfall oppstår vanligvis mindre hyppig som smårollinger få mer selvkontroll og bli komfortabel med sine evner. De blir mindre frustrert og er i stand til å vise mer tilbakeholdenhet og mindre av et kne -jerk respons når du sier “nei” eller på annen måte utfordre deres kontroll. Dette atferds forbedringen er relatert til hjernen modning, spesielt utviklingen av hjernebarken. Erkjenne at disse raserianfall er for barnet å trene, ikke du.

Du kan prøve følgende strategier for å hjelpe administrere barnas utfordrende atferd

Minimer konflikter så mye som mulig. For eksempel sette ting pjokk bør ikke røre utenfor rekkevidde. Prøv å lage din pjokk på forhånd for forhold han eller hun kanskje ikke liker, for eksempel: “Vi kommer til å sette bort lekene snart .; Velg dine kamper. Fokuser på det viktigste, som gjør at bilseter er brukt og bedtimes fulgt Hvis ikke, vil hjemmet bli en slagmark, og pjokk kan bli overbelastet,. sett grenser, men har realistiske forventninger Det vanligvis anses for tidlig å begynne disiplinære tiltak som time-outs Andre strategier kan bidra til å undervise barnet grenser.. ., for eksempel ved hjelp av en fast stemme, ser barnet i øyet, og noen ganger fysisk fjerne ham eller henne fra en situasjon Men innser at ditt barns oppførsel, uansett hvor plagsom, har en hensikt i å fremme vekst og utvikling: din smårolling er bare prøver å forstå verden, tilby begrensede valgmuligheter for eksempel, i stedet for å spørre: “Hva vil du til lunsj?” limit alternativer ved å spørre, dette. “vil du ha en peanøttsmør sandwich eller en bolle med suppe?” fungerer bra ved middagsbordet eller lekebord og gir din pjokk en følelse av selvstendighet, kanskje redusere de gangene han eller hun ikke vil samarbeide; Når du ser en tvist eller raserianfall kommer, distrahere eller omdirigere din pjokk å hindre en nedsmelting; Kompliment barnet når han eller hun oppfører seg bra. Godkjenning hjelper barnet å lære riktig atferd og forsterker en positiv følelse av selvtillit; Gi muligheter for småbarn å samhandle med andre. Når disse interaksjonene er positive, lærer barna at de har opptrådt på akseptable måter og bli mer selvsikker.