andre navn for koronar hjertesykdom

Yaskary hadde mistet sin mor, far og tante til hjertesykdom. Og hun visste at livet hennes ville ikke være noe unntak med mindre hun tok initiativet. På 49, følte hun en mild brystsmerter, og timer senere, gjennomgikk en femdobbelt bypass. Å ha bare en risikofaktor øker sjansen for å utvikle hjertesykdom, og Yaskary vet hennes liv ble spart fordi hun forsto risikoen hun arvet. I dag er hun stolt over å spre ordet om hjertesykdom hos kvinner. For henne arret på brystet hennes fungerer som et symbol på liv.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Eileen var en to-pack-en-dag røyker i 28 år. Da hun fikk et hjerteinfarkt, kirurgen åpnet brystet hennes og fant en 98 prosent blokkering, og hennes arterier oppløst. Eileen har ikke rørt en sigarett siden den dagen. Hjertesykdom er forebygges, og hver kvinne har makt til å redusere sine risikofaktorer. For Eileen, hver dag hun bruker – som frivillig brannmann og EMT, og med sin sønn og sønnesønner – er en gave.

The Heart Truth er en nasjonal kampanje for kvinner om hjertesykdom og er sponset av theernment, en del av theernment.

Relatert Director Budskap

Mer enn 100 medlemmer av samfunnet samlet på Clinical Center i Bethesda, Maryland, for å øke bevisstheten om kvinner og hjertesykdom. Publikum dannet en gigantisk menneskehjerte til ære for National Wear Red Day, som finner sted hvert år på den første fredagen i februar. Høyttalere på arrangementet inkludert Dr. Francis Collins, direktør for, Dr. Gary H. Gibbons, direktør for NHLBI, Dr. Griffin Rodgers, direktør for National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, Dr. Janine Clayton, direktør for Office for forskning på kvinners helse, og Dr. John Gallin, direktør for Clinical Center. For mer informasjon om hjertesykdom, kan du besøke NHLBI nettsted. Hvis du deler denne videoen på Twitter, kan du bruke #NationalWearRedDay.

Dette drøfter NHLBI sin Exome Sequencing Project. Gjort mulig av den amerikanske Recovery og reinvestering Act av 2009, dette prosjektet gitt ut seks priser på fem akademiske institusjoner til å identifisere genetiske forbindelser til hjerte, lunge, og blodsykdommer. Individuelle studier vil ta opp kritiske helsemessige problemer, for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), høyt kolesterol, høyt blodtrykk, overvekt og fedme, og andre.

Dette beskriver koronarsykdom (CAD), dens symptomer og komplikasjoner, og måter å håndtere CAD risikofaktorer.

CAD, også kalt koronar hjertesykdom, er den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner i USA. CAD oppstår hvis plakk bygger seg opp i arteriene i hjertet. Plakk innsnevrer arteriene og reduserer blodtilførselen til hjertemuskelen. Dette kan føre til angina (brystsmerter eller ubehag), hjerteinfarkt, hjertesvikt eller arytmier (uregelmessige hjerteslag).

Den gode nyheten er at livsstilsendringer og medisiner kan hjelpe kontroll CAD risikofaktorer og hindre eller forsinke sykdommen. Livsstilsendringer inkluderer slutte å røyke, å følge en sunn spising plan, opprettholde en sunn vekt, og være fysisk aktiv.

For mer informasjon om å leve med og håndtere CAD, gå til helse emner koronar hjertesykdom artikkelen.

Når et hjerteinfarkt skjer, kan eventuelle forsinkelser i behandlingen være dødelig.

Kjenne advarsel symptomer på hjerteinfarkt, og hvordan du kan iverksette tiltak kan redde livet ditt eller andres.

Den NHLBI har skapt en ny serie med informative, lettleste hjerteinfarkt materialer for å hjelpe publikum bedre forstå fakta om hjerteinfarkt og hvordan å handle raskt for å redde et liv.

Klikk på lenkene for å laste ned eller bestille NHLBI nye hjerteinfarkt materialer

“Ikke ta en sjanse med et hjerteinfarkt: Kjenn Fakta og handle raskt” (også tilgjengelig på spansk)

“Heart Attack: kjenne symptomene. Å gjøre noe.”

“Lær hva hjerteinfarkt Feels Like-It kan redde livet ditt”