Artrose gang plan

Den vanskeligste delen av å starte en øvelse programmet er, vel … å komme i gang. Dette kan være en spesielt vanskelig oppgave hvis du har slitasjegikt (artrose), slitasje og rift form for leddgikt som forårsaker leddsmerter og tap av funksjon for 27 millioner mange mennesker i verden.

“Walking er en enkel måte å komme i gang og det kan hjelpe deg ned i vekt”, sier hun. OA og fedme har en tendens til å reise sammen, og overvekt legger mer stress på allerede knirkete ledd. Beskjedne vekttap kan bidra til å lindre smerte og gjenopprette funksjonen i leddene.

For å gjøre utfordringen mindre skremmende, utviklet denne nye, ekspert-godkjent, trinn-for-trinn, 6-ukers walking program.

Trinn 1. Få medisinsk klarering fra legen din. Ikke passere gå uten den, sier Thorp. “Aldri starte et treningsprogram uten å snakke med legen din først, spesielt hvis du har vært stillesittende,” advarer hun.

Trinn 2. Søk veiledning fra en sertifisert øvelsen trener eller fysioterapeut, sier Thorp. Hvis du er en sofagris av natur, kan en fysioterapeut hjelpe designe din walking program. Han eller hun kan også hjelpe deg med din walking holdning og lære deg hvordan å målrette de riktige musklene når du varme opp og kjøle ned. Hvis du er en mer erfaren nåværende eller tidligere sykkelen, kan du hoppe over dette trinnet.

Trinn 3. Start sakte. “Hvis du kommer til å starte en øvelse eller walking program og gå full kraft inn i det, vil du bli utslitt,” sier hun. “Sett realistiske forventninger.” Mål for å gå tre ganger i uken for de 2 første ukene av denne 6-ukers program. “Begynn gradvis, og bygge opp til 30 minutter på de fleste dagene i uken.” Hold en walking journal og registrere fremgang. Du kan inkludere informasjon om hvor langt, hvor lenge og hvor ofte du går.

Trinn 3a. Bryt det opp. Walking trenger ikke å gjøres fortløpende for at det skal telle. Det kan gjøres i korte spruter utover dagen.