bukspyttkjertelkreft sykdom

Bukspyttkjertelkreft begynner i vevet i bukspyttkjertelen – et organ i magen som ligger horisontalt bak nedre del av magen. Din bukspyttkjertelen skiller ut enzymer som hjelper fordøyelsen og hormoner som bidrar til å regulere metabolismen av sukker.

Kreft i bukspyttkjertelen har ofte en dårlig prognose, selv når diagnosen tidlig. Kreft i bukspyttkjertelen vanligvis sprer seg raskt og blir sjelden oppdaget i en tidlig fase, som er en viktig grunn til at det er en ledende årsak til kreft dødsfall. Tegn og symptomer kan ikke vises før kreft i bukspyttkjertelen er ganske avanserte og komplette kirurgisk fjerning er ikke mulig.

symptomer

Kreft i bukspyttkjertelen er kreft som dannes i cellene i bukspyttkjertelen.

Øvre magesmerter som kan stråle ut til ryggen; Gulfarging av huden og det hvite i øynene (gulsott); Tap av Appetit; Vekttap; Depresjon; Blodpropp

Tegn og symptomer på kreft i bukspyttkjertelen ofte ikke skje før sykdommen er avansert. Når tegn og symptomer vises, kan det for eksempel

Kontakt legen din hvis du opplever uforklarlig vekttap, magesmerter, gulsott eller andre tegn og symptomer som plager deg. Mange sykdommer og andre enn kreft kan føre til lignende symptomer, så legen kan se etter disse forholdene, samt for kreft i bukspyttkjertelen forhold.

Det er ikke klart hva som forårsaker kreft i bukspyttkjertelen.

Afrikansk-amerikansk rase; Overflødig kroppsvekt; Kronisk betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt); diabetes; Familiehistorie med genetiske syndromer som kan øke risikoen for kreft, inkludert en BRCA2 mutasjon, Lynch syndrom og familiær atypisk føflekk-malignt melanom (FAMMM); Personlig eller familiehistorie med kreft i bukspyttkjertelen; røyking

Bukspyttkjertelen er ca 6 inches (ca 15 cm) lang og ser omtrent ut som en pære som ligger på siden. Bukspyttkjertelen skiller ut hormoner, inkludert insulin, for å hjelpe kroppen prosessen sukker i maten du spiser. Og det produserer fordøyelsesenzymer juice for å hjelpe kroppen fordøye maten.

Gulsott. Kreft i bukspyttkjertelen som blokkerer leverens gallegangen kan føre til gulsott. Tegn inkluderer gul hud og øyne, mørk urin, og bleke-farget avføring .; Legen din kan anbefale at en plast eller metall rør (stent) plasseres inne i gallegangen for å holde den åpen. I noen tilfeller kan være nødvendig for en bypass for å opprette en ny måte for galle å strømme fra leveren til tarmene .; Smerte. En voksende svulst kan trykke på nerver i magen, forårsaker smerter som kan bli alvorlig. Smertestillende medikamenter kan hjelpe deg å føle deg mer komfortabel. Strålebehandling kan bidra til å stoppe tumorvekst midlertidig for å gi deg noen lettelse .; I alvorlige tilfeller kan legen anbefale en prosedyre for å injisere alkohol inn i de nervene som styrer smerter i magen (cøliaki plexus blokk). Denne prosedyren stopper nervene fra å sende smerte signaler til hjernen .; Tarmobstruksjon. Kreft i bukspyttkjertelen som vokser inn i eller presser på tynntarmen (tolvfingertarmen) kan blokkere strømmen av fordøyd mat fra magesekken til tarmen .; Legen din kan anbefale et rør (stent) plasseres i tynntarmen til å holde den åpen. Eller bypass kirurgi kan være nødvendig å feste magen til en lavere punkt i tarmen som ikke er blokkert av kreft .; Vekttap. En rekke faktorer kan føre til vekttap hos personer med kreft i bukspyttkjertelen .; Kreften i seg selv kan føre til vekttap. Kvalme og brekninger forårsaket av kreftbehandlinger eller en svulst trykke på magen kan gjøre det vanskelig å spise. Eller kroppen din kan ha problemer med riktig behandling næringsstoffer fra maten fordi bukspyttkjertelen ikke gjør nok fordøyelsesenzymer juice .; Bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd kan være anbefalt å hjelpe på fordøyelsen. Prøv å opprettholde vekten din ved å legge til ekstra kalorier der du kan og gjøre måltidene så behagelig og avslappet som mulig.

Fører til

Bukspyttkjertelkreft oppstår når cellene i bukspyttkjertelen utvikle mutasjoner i sitt DNA. Disse mutasjonene føre cellene til å vokse ukontrollert og å fortsette å leve etter normale celler ville dø. Disse samler cellene kan danne en svulst.

Mest kreft i bukspyttkjertelen begynner i cellene som linje kanalene i bukspyttkjertelen. Denne typen kreft kalles bukspyttkjertelen adenokarsinom eller bukspyttkjertelen exocrine kreft.

I sjeldne tilfeller kan kreft dannes i hormonproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Denne typen kreft kalles holme celle kreft eller bukspyttkjertel endokrin kreft.

Faktorer som kan øke risikoen for kreft i bukspyttkjertelen inkluderer

Som kreft i bukspyttkjertelen utvikler seg, kan det føre til komplikasjoner som

Risikofaktorer

Gulsott. Kreft i bukspyttkjertelen som blokkerer leverens gallegangen kan føre til gulsott. Tegn inkluderer gul hud og øyne, mørk urin, og bleke-farget avføring.

En lege som behandler kreft (onkolog); En lege som bruker stråling for å behandle kreft (stråling onkolog); En kirurg som har spesialisert seg på operasjoner som involverer fordøyelseskanalen; En lege som diagnostiserer og behandler fordøyelsesforhold (gastroenterolog)

komplikasjoner

Legen din kan anbefale at en plast eller metall rør (stent) plasseres inne i gallegangen for å holde den åpen. I noen tilfeller kan være nødvendig for en bypass for å opprette en ny måte for galle å strømme fra leveren til tarmen.

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett .; Skriv ned eventuelle symptomer du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til grunnen som du har planlagt avtalen .; Skriv ned-tasten personlig informasjon, inkludert eventuelle store påkjenninger eller nylige forandringer i livet .; Lag en liste over alle medisiner, vitaminer eller kosttilskudd som du tar .; Vurdere å ta et familiemedlem eller venn sammen. Noen ganger kan det være vanskelig å huske all informasjonen under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt .; Skriv ned en liste over spørsmål å spørre legen din.

Smerte. En voksende svulst kan trykke på nerver i magen, forårsaker smerter som kan bli alvorlig. Smertestillende medikamenter kan hjelpe deg å føle deg mer komfortabel. Strålebehandling kan bidra til å stoppe tumorvekst midlertidig for å gi deg noen lettelse.

Har jeg kreft i bukspyttkjertelen ?; Hva er den fasen av min kreft ?; Vil jeg trenger flere tester ?; Kan min kreft bli kurert ?; Hva er mine behandlingstilbud ?; Kan noen behandling hjelpe meg å leve lenger ?; Hva er den potensielle risikoen ved hver behandling ?; Er det en behandling du føler er best for meg ?; Hvilke råd vil du gi en venn eller et familiemedlem i min situasjon ?; Jeg er for tiden opplever disse tegn og symptomer. Hva kan gjøres for å hjelpe meg til å føle mer komfortabel ?; Bør jeg gå til en spesialist? Hva vil det koste, og vil min forsikring dekke det ?; Er jeg kvalifisert for en klinisk studie ?; Er det brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler du?

Forberedelse til timen din

I alvorlige tilfeller kan legen anbefale en prosedyre for å injisere alkohol inn i de nervene som styrer smerter i magen (cøliaki plexus blokk). Denne prosedyren stopper nervene fra å sende smerte signaler til hjernen.

Tarmobstruksjon. Kreft i bukspyttkjertelen som vokser inn i eller presser på tynntarmen (tolvfingertarmen) kan blokkere strømmen av fordøyd mat fra magesekken til tarmen.

Når fikk du først begynner opplever symptomer ?; Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk ?; Hvor alvorlige er symptomene dine ?; Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer ?; Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine?

Legen din kan anbefale et rør (stent) plasseres i tynntarmen til å holde den åpen. Eller bypass kirurgi kan være nødvendig å feste magen til en lavere punkt i tarmen som ikke er blokkert av kreft.

Imaging tester for å lage bilder av dine indre organer. Imaging tester hjelpe legen visualisere dine indre organer, inkludert bukspyttkjertelen. Imaging tester som brukes til å diagnostisere kreft i bukspyttkjertelen inkluderer ultralyd, computertomografi (CT) skanne og magnetic resonance imaging (MRI) .; Ved hjelp av et omfang for å lage ultralyd bilder av bukspyttkjertelen. En endoskopisk ultralyd (EUS) bruker en ultralyd enhet for å lage bilder av bukspyttkjertelen fra inni magen. Ultralyd-enheten føres gjennom en tynn, fleksibel slange (endoskop) ned spiserøret og inn i magen for å oppnå bildene. Legen din kan også samle en prøve av celler (biopsi) i løpet av EUS .; Ved hjelp av et omfang å injisere fargestoff inn i bukspyttkjertelen kanaler. Ercp (ERCP) bruker et fargestoff for å markere gallegangene i bukspyttkjertelen .; Under ERCP, er et endoskop gått ned i halsen din, gjennom magen og inn i den øvre del av tynntarmen. Et fargestoff injiseres deretter inn i bukspyttkjertelen og gallegangene gjennom en liten hult rør (kateter) som er ført gjennom endoskopet. Endelig er røntgen tatt av kanalene .; En vev eller celleprøve (biopsi) kan samles under ERCP .; Fjerne en vevsprøve for testing (biopsi). En biopsi er en fremgangsmåte for å fjerne en liten prøve av vev fra bukspyttkjertelen til undersøkelse under et mikroskop .; En biopsi prøve kan fås ved å stikke en nål gjennom huden og inn i bukspyttkjertelen (finnålsaspirasjon). Eller det kan gjøres ved hjelp av endoskopisk ultralyd for å veilede spesialverktøy i bukspyttkjertelen hvor en prøve av celler kan fås for testing.

Vekttap. En rekke faktorer kan føre til vekttap hos personer med kreft i bukspyttkjertelen.

Kreften i seg selv kan føre til vekttap. Kvalme og brekninger forårsaket av kreftbehandlinger eller en svulst trykke på magen kan gjøre det vanskelig å spise. Eller kroppen din kan ha problemer med riktig behandling næringsstoffer fra maten fordi bukspyttkjertelen ikke gjør nok fordøyelsesenzymer juice.

Ved hjelp av et omfang for å se inni kroppen din. Laparoskopi bruker en tent rør med et videokamera for å utforske bukspyttkjertelen og omkringliggende vev. Kirurgen passerer laparoskop gjennom et snitt i magen. Kameraet på slutten av omfanget sender video til en skjerm i operasjonsstuen. Dette gjør legen din for å se etter tegn kreften har spredd seg innenfor magen .; Imaging tester. Imaging tester kan omfatte CT og MR .; Blodprøve. Legen din kan ta blodprøver for spesifikke proteiner (tumor markører) skur av kreft i bukspyttkjertelen celler .; En svulst markør test som brukes i kreft i bukspyttkjertelen kalles CA19-9. Men testen er ikke alltid pålitelig, og det er ikke klart hvordan best å bruke CA19-9 testresultatene. Noen leger måle nivåene før, under og etter behandling.

Tester og diagnose

Bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd kan være anbefalt å hjelpe på fordøyelsen. Prøv å opprettholde vekten din ved å legge til ekstra kalorier der du kan og gjøre måltidene så behagelig og avslappet som mulig.

Stage I. kreft er begrenset til bukspyttkjertelen .; Stage II. Kreften har spredd seg utover bukspyttkjertelen til nærliggende vev og organer og kan ha spredt seg til lymfeknuter .; Stage III. Kreften har spredd seg utover bukspyttkjertelen til de store blodårene rundt bukspyttkjertelen og kan ha spredt seg til lymfeknuter .; Stage IV. Kreften har spredd seg til fjerne områder utenfor bukspyttkjertelen, for eksempel leveren, lungene og slimhinnen som omgir mage organer (peritoneum).

Start med å se familien din lege eller en allmennpraktiserende lege hvis du har tegn eller symptomer som bekymrer deg. Legen din kan anbefale tester og prosedyrer for å undersøke din tegn og symptomer. Hvis legen din bestemmer du har kreft i bukspyttkjertelen, kan du bli henvist til

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være godt forberedt. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar, og vet hva du kan forvente fra legen din.

Behandlinger og narkotika

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål vil hjelpe deg å få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For kreft i bukspyttkjertelen, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å spørre andre spørsmål som oppstår til deg i løpet av timen din.

Kirurgi for svulster i bukspyttkjertelen hodet. Hvis kreft i bukspyttkjertelen ligger i hodet på bukspyttkjertelen, kan du vurdere en operasjon kalt en Whipple prosedyre (pancreatoduodenectomy) .; Den Whipple prosedyren innebærer å fjerne hodet på bukspyttkjertelen, samt en del av tynntarmen (tolvfingertarmen), galleblæren og en del av gallegangen. En del av magen kan fjernes også. Din kirurg kobler de resterende delene av bukspyttkjertelen, magen og tarmene til å tillate deg å fordøye mat .; Whipple kirurgi medfører en risiko for infeksjon og blødninger. Etter operasjonen, noen opplever kvalme og oppkast som kan oppstå hvis magen har problemer med å tømme (forsinket ventrikkeltømming) .; Forvent en lang utvinning etter en Whipple prosedyre. Du vil tilbringe flere dager på sykehuset og deretter gjenopprette i flere uker hjemme .; Kirurgi for svulster i bukspyttkjertelen hale og kropp. Kirurgi for å fjerne halen i bukspyttkjertelen eller halen, og en liten del av kroppen kalles distale pancreatectomy. Kirurgen kan også fjerne milten. Kirurgi medfører en risiko for blødning og infeksjon.

Alternativ medisin

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan tillate mer tid til å dekke andre punkter du ønsker å ta opp. Legen din kan be

Mestring og støtte

Hvis legen mistenker kreft i bukspyttkjertelen, kan du ha en eller flere av følgende tester for å diagnostisere kreft

Ved hjelp av et omfang å injisere fargestoff inn i bukspyttkjertelen kanaler. Ercp (ERCP) bruker et fargestoff for å markere gallegangene i bukspyttkjertelen.

Under ERCP, er et endoskop gått ned i halsen din, gjennom magen og inn i den øvre del av tynntarmen. Et fargestoff injiseres deretter inn i bukspyttkjertelen og gallegangene gjennom en liten hult rør (kateter) som er ført gjennom endoskopet. Endelig er røntgen tatt av kanalene.

Forebygging

En vev eller celleprøve (biopsi) kan samles under ERCP.

Fjerne en vevsprøve for testing (biopsi). En biopsi er en fremgangsmåte for å fjerne en liten prøve av vev fra bukspyttkjertelen for undersøkelse under et mikroskop.

Lær mer om Bukspyttkjertelkreft

En biopsi prøve kan fås ved å stikke en nål gjennom huden og inn i bukspyttkjertelen (finnålsaspirasjon). Eller det kan gjøres ved hjelp av endoskopisk ultralyd for å veilede spesialverktøy i bukspyttkjertelen hvor en prøve av celler kan fås for testing.

Når en diagnose av kreft i bukspyttkjertelen er bekreftet, vil legen arbeide for å fastslå omfanget (stadium) av kreft. Din kreft etappe hjelper bestemme hvilke behandlinger er tilgjengelig for deg. For å bestemme stadium av kreft i bukspyttkjertelen, kan legen anbefale

Blodprøve. Legen din kan ta blodprøver for spesifikke proteiner (tumor markører) skur av kreft i bukspyttkjertelen celler.

Mer om Bukspyttkjertelkreft

En svulst markør test som brukes i kreft i bukspyttkjertelen kalles CA19-9. Men testen er ikke alltid pålitelig, og det er ikke klart hvordan best å bruke CA19-9 testresultatene. Noen leger måle nivåene før, under og etter behandling.

Ved hjelp av informasjon fra staging tester, tildeler legen din kreft i bukspyttkjertelen en scene. Stadier av kreft i bukspyttkjertelen er

Ercp (ERCP) bruker et fargestoff for å markere gallegangene på røntgenbilder. Et tynt, bøyelig rør (endoskop) med et kamera på slutten er gått ned i halsen og inn i tynntarmen. Fargestoffet kommer inn i kanalene gjennom en liten hult rør (kateter) ført gjennom endoskopet.

Behandling for kreft i bukspyttkjertelen avhenger av stadium og plasseringen av kreft, så vel som på din alder, generelle helse og personlige preferanser.

Det første mål for kreft i bukspyttkjertelen behandling er å eliminere kreft, når det er mulig. Når det ikke er et alternativ, kan fokuset være på å forebygge kreft i bukspyttkjertelen i å vokse eller forårsaker mer skade.

Kunst terapi; Trene; Meditasjon; Musikkterapi; Avspenningsøvelser; åndelighet

Når kreft i bukspyttkjertelen er avansert og behandlinger er ikke sannsynlig å tilby en fordel, vil legen din hjelpe å lindre symptomer og gjøre deg så komfortabelt som mulig.

Kirurgi kan være et alternativ hvis kreft i bukspyttkjertelen er begrenset til bukspyttkjertelen. Operasjoner som brukes hos mennesker med kreft i bukspyttkjertelen inkluderer

Lær hva du trenger å vite om kreften. Lær nok om kreft for å hjelpe deg å ta beslutninger om din omsorg. Spør legen din om detaljene for kreft og behandlingstilbud. Spør om pålitelige kilder for ytterligere informasjon .; Hvis du gjør din egen forskning, gode steder å starte inkluderer National Cancer Institute og bukspyttkjertelkreft Action Network .; Sett sammen et støttesystem. Spør dine venner og familie til å danne et støttenettverk for deg. Dine venner og familie kan føle seg hjelpeløs og usikker etter diagnose. Enkle oppgaver som er nyttig for deg kan gi dem trøst. Og du kan finne lindring i ikke å måtte bekymre seg for visse oppgaver. Tenk på ting du ønsker hjelp med, for eksempel måltid forberedelse eller transport til avtaler .; Finn noen å snakke med. Selv om venner og familie kan være din beste allierte, i noen tilfeller har de problemer med å takle sjokket av diagnosen. I disse tilfellene kan snakke med en rådgiver, medisinsk sosionom, eller en hyrde eller religiøs rådgiveren være nyttig. Spør legen din om en henvisning .; Kontakt med andre kreftpasienter. Du kan finne trøst i å snakke med andre kreftpasienter. Kreft overlevende kan gi unik innsikt i din situasjon. Kontakt din lokale avdelingen av American Cancer Society for å finne kreft støtte grupper i ditt område. Den Bukspyttkjertelkreft Action Network kan koble deg med en bukspyttkjertelkreft overlevende som kan gi støtte via telefon eller e-post .; Tenk hospice. Hospice omsorg gir komfort og støtte til terminalt syke mennesker og deres kjære .; Hospice omsorg gjør at familie og venner – ved hjelp av sykepleiere, sosionomer og trente frivillige – å ta vare på og trøste en kjær hjemme eller i hospice boliger. Det gir også følelsesmessig, sosial og åndelig støtte for mennesker som er syke og de som er nærmest til dem .; Selv om de fleste mennesker under hospice omsorg forbli i sine egne hjem, er programmet tilgjengelig i de fleste steder – inkludert sykehjem og omsorgsboliger sentre.

Kirurgi for svulster i bukspyttkjertelen hodet. Hvis kreft i bukspyttkjertelen ligger i hodet på bukspyttkjertelen, kan du vurdere en operasjon kalt en Whipple prosedyre (pancreatoduodenectomy).

Den Whipple prosedyren innebærer å fjerne hodet på bukspyttkjertelen, samt en del av tynntarmen (tolvfingertarmen), galleblæren og en del av gallegangen. En del av magen kan fjernes også. Din kirurg kobler de resterende delene av bukspyttkjertelen, magen og tarmene til å tillate deg å fordøye maten.

Whipple kirurgi medfører en risiko for infeksjon og blødninger. Etter operasjonen, noen opplever kvalme og oppkast som kan oppstå hvis magen har problemer med å tømme (forsinket ventrikkeltømming).

Forvent en lang utvinning etter en Whipple prosedyre. Du vil tilbringe flere dager på sykehuset og deretter gjenopprette i flere uker hjemme.

Forskning viser bukspyttkjertelkreft kirurgi har en tendens til å forårsake færre komplikasjoner når det gjøres av erfarne kirurger. Ikke nøl med å spørre om kirurgens erfaring med kreft i bukspyttkjertelen kirurgi. Hvis du er i tvil, får en ny mening.

Slutt å røyke. Hvis du røyker, stopp. Snakk med legen din om strategier for å hjelpe deg å slutte, inkludert støtte grupper, medisiner og nikotin erstatning terapi. Hvis du ikke røyker, ikke start .; Opprettholde en sunn vekt. Hvis du har en sunn vekt, til arbeid opprettholde den. Hvis du trenger å gå ned i vekt, mål for en langsom, jevn vekttap – 1 eller 2 pounds (0,5 eller 1 kilo) i uken. Kombiner daglig trening med et kosthold rikt på grønnsaker, frukt og helkorn med mindre porsjoner for å hjelpe deg å miste vekt .; Velg et sunt kosthold. En diett full av fargerike frukter og grønnsaker og helkorn kan bidra til å redusere risikoen for kreft.

Strålebehandling bruker høy energi bjelker, slik som røntgen, for å ødelegge kreftceller. Du kan få behandlinger før eller etter kreft kirurgi, ofte i kombinasjon med kjemoterapi. Eller, kan legen anbefale en kombinasjon av stråling og kjemoterapi behandlinger når kreften ikke kan behandles kirurgisk.

Strålebehandling kommer vanligvis fra en maskin som beveger seg rundt deg, dirigere stråling til spesifikke punkter på kroppen din (ekstern strålebehandling). I spesialiserte medisinske sentre, kan strålebehandling leveres under operasjonen (intraoperativ strålebehandling).

Kjemoterapi bruker narkotika for å hjelpe drepe kreftceller. Kjemoterapi kan injiseres i en blodåre eller tatt muntlig. Du kan bare motta en kjemoterapi narkotika, eller du kan få en kombinasjon av kjemoterapi narkotika.

Kjemoterapi kan også kombineres med strålebehandling (chemoradiation). Chemoradiation brukes vanligvis for å behandle kreft som har spredd seg utover i bukspyttkjertelen, men bare til nærliggende organer og ikke til fjerne områder av kroppen. Denne kombinasjonen kan også brukes etter kirurgi for å redusere risikoen for at bukspyttkjertelkreft kan gjenta seg.

Hos personer med fremskreden kreft i bukspyttkjertelen, kan kjemoterapi brukes alene eller den kan være kombinert med målrettet medikamentterapi.

Målrettet terapi bruker narkotika som angriper spesifikke misdannelser innenfor kreftceller. De målrettede stoff erlotinib (Tarceva) blokkerer kjemikalier som signaliserer kreftceller til å vokse og dele seg. Erlotinib er vanligvis kombinert med kjemoterapi for bruk i mennesker med avansert kreft i bukspyttkjertelen.

Kliniske studier er studier for å teste nye behandlingsformer, som for eksempel nye medisiner, nye tilnærminger til kirurgi eller stråling behandlinger, og nye metoder som genterapi. Hvis beviser behandling blir undersøkt for å være tryggere eller mer effektive enn det som er dagens behandling, kan det bli den nye standarden på omsorg.

Kliniske studier kan ikke garantere en kur, og de kan ha alvorlige eller uventede bivirkninger. På den annen side, er kreft kliniske studier overvåkes nøye for å sikre at de gjennomføres så trygt som mulig. Og de tilbyr tilgang til behandlinger som ellers ikke ville være tilgjengelig for deg.

Snakk med legen din om hva kliniske studier kan være aktuelle for deg.

Whipple prosedyre (pancreatoduodenectomy) er en operasjon for å fjerne en del av pankreas, så vel som en del av tynntarmen (tolvfingertarmen), galleblæren og en del av gallegangen. De resterende organer er sydd på igjen for å tillate deg å fordøye maten.

Det er ingen komplementære eller alternative behandlinger har vist seg å effektivt behandle kreft i bukspyttkjertelen.

Men komplementær og alternativ medisin behandlinger kan hjelpe med tegn og symptomer du opplever på grunn av din kreft eller kreft behandlinger. Snakk med legen din om dine muligheter.

Mennesker med kreft ofte opplever nød. Noe forskning tyder nød er mer vanlig hos mennesker med kreft i bukspyttkjertelen enn det er hos personer med andre typer kreft.

Hvis du er bekymret, kan du ha problemer med å sove og finne deg selv hele tiden å tenke på kreft. Du kan føle deg sint eller trist.

Diskuter dine følelser med legen din. Spesialister kan hjelpe deg å sortere gjennom dine følelser og hjelpe deg å tenke ut strategier for mestring. I noen tilfeller kan medisiner hjelpe.

Komplementære og alternative behandlinger kan også hjelpe deg å takle stress. eksempler

Snakk med legen din dersom du er interessert i komplementære og alternative behandlinger.

Læring du har en livstruende sykdom kan være ødeleggende. Selv om det er ingen enkle svar for folk som arbeider med kreft i bukspyttkjertelen, kan noen av de følgende forslagene hjelpe

Lær hva du trenger å vite om kreften. Lær nok om kreft for å hjelpe deg å ta beslutninger om din omsorg. Spør legen din om detaljene for kreft og behandlingstilbud. Spør om pålitelige kilder for ytterligere informasjon.

Hvis du gjør din egen forskning, gode steder å starte inkluderer National Cancer Institute og kreft i bukspyttkjertelen Action Network.

Tenk hospice. Hospice omsorg gir komfort og støtte til terminalt syke mennesker og deres kjære.

Hospice omsorg gjør at familie og venner – ved hjelp av sykepleiere, sosionomer og trente frivillige – å ta vare på og trøste en kjær hjemme eller i hospice boliger. Det gir også følelsesmessig, sosial og åndelig støtte for mennesker som er syke og de som er nærmest til dem.

Selv om de fleste mennesker under hospice omsorg forbli i sine egne hjem, er programmet tilgjengelig i de fleste steder – inkludert sykehjem og omsorgsboliger sentre.

Selv om det er ingen god måte å forebygge kreft i bukspyttkjertelen, kan du ta skritt for å redusere risikoen, inkludert

Symptomer og behandling for

1

 1

)