en person er “sunn” kan være en annen er junk food

19. november 2015 – Eksperter har lenge visst at en diett som fungerer for en person ikke hjelpe en annen person kaster et pund. Nå er en ny studie finner at selv om vi alle spiste det samme måltidet, vil vi brenne det på en annen måte og har forskjellige blodsukkeret etterpå.

Forskere sier funnene vil bidra til å bane vei for personlig ernæring. En dag, kanskje vi har dietter basert på hvordan vi reagerer på mat, slik at vi kan holde blodsukkeret på sunnere nivåer. Høye nivåer er knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert fedme, diabetes, hjertesykdom, kreft og slag.

Hvert menneske har en unik respons på maten han eller hun bruker “, sier Eran Elinav, MD, PhD, forsker ved Weizmann Institute of Science som jobbet med studien.” Vi trenger å se på individuelle svar.

Deres forskning, sier han, ” skifter vårt syn fra denne one-size-fits-all kosttilskudd tilnærming til et personlig kosttilskudd tilnærming og diett.

Forskerne brukte en smarttelefon-app for å samle inn data. En dag snart, kan våre smartphones være bevæpnet med informasjon om vår unike mønster av å bryte ned maten. Og vi kunne bare be våre telefoner: «Hva skal jeg spise nå?”

Folks blodsukkeret stiger, og som gjenspeiles i den kraftige økningen i prediabetes (som betyr at du er på vei til diabetes), sier forskerne. Men det er ingen nøyaktig metode for å forutsi hvordan blodsukkeret vil endre seg etter et måltid.

En metode som forsøker å anslå som kalles glykemisk indeks, som rangerer matvarer basert på hvordan de påvirker blodsukkeret. Men det tildeler en poengsum til en enkelt mat, så det er ikke praktisk for virkelige måltider med et utvalg av matvarer, sier forskerne.

Forskjellen i hvordan mennesker reagerer på hva de spiser kan forklares delvis av hvordan vi bruker de enkle sukkerarter igjen etter vi fordøye det. Vi absorbere disse enkle sukkerarter hovedsakelig i tynntarmen, og forskerne fant at spesifikke mikrober det er knyttet til hvor mye blodsukkeret stiger etter et måltid.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …