fedme behandlinger og medisiner

Målet med fedme behandlingen er å komme og bo på en sunn vekt. Du må kanskje jobbe med et team av helsepersonell – inkludert en kostholdsekspert, atferd rådgiver eller en overvekt spesialist – for å hjelpe deg å forstå og gjøre endringer i spise og aktivitetsvaner.

Den første behandlingen Målet er vanligvis en beskjeden vekttap – 3 til 5 prosent av din totale vekt. Det betyr at hvis du veier 200 pounds (91 kg) og er overvektige ved BMI standarder, ville du trenger å miste bare ca 6 til 10 pounds (2,7 til 4,5 kg) for helsen å begynne å forbedre. Men jo mer vekt du mister, jo større er fordelene.

Alle vekt-tap programmer kreve endringer i matvaner og økt fysisk aktivitet. De behandlingsmetoder som er riktig for deg, avhenger av graden av fedme, din generelle helse og din vilje til å delta i din vekt-tap plan.

endring i kostholdet

Andre behandlings verktøy inkluderer

Redusere kalorier og trene sunnere matvaner er viktig å overvinne fedme. Selv om du kan miste vekt raskt i starten, langsom og jevn vekttap på lang sikt er ansett som den tryggeste måten å gå ned i vekt, og den beste måten å holde den av permanent.

Trening og aktivitet

Unngå drastiske og urealistiske kosthold endringer, for eksempel krasje dietter, fordi de er usannsynlig å hjelpe deg å holde overvekt av på lang sikt.

atferd endringer

Plan for å delta i en omfattende vekttap program i minst seks måneder og i vedlikeholdsfasen av et program i minst ett år for å øke dine sjanser for vekt-tap suksess.

Resept vekttap medisinering

Det er ingen beste vekttap diett. Velg en som inkluderer sunn mat som du tror vil fungere for deg. Endringer i kostholdet for å behandle fedme omfatter

Vekt-tap kirurgi

Vær på vakt mot raske løsninger. Du kan bli fristet av kjepphest dietter som lover rask og enkel vekttap. Realiteten er imidlertid at det finnes ingen magiske mat eller raske løsninger. Fad dietter kan hjelpe på kort sikt, men de langsiktige resultatene ser ikke ut til å være noe bedre enn andre dietter.

andre behandlinger

På samme måte kan du gå ned i vekt på en krasj diett, men du er sannsynlig å få det når du stopper dietten. For å gå ned i vekt – og holde den av – du må adoptere sunn matvaner som du kan opprettholde over tid.

Økt fysisk aktivitet eller trening er en viktig del av fedme behandling. De fleste som er i stand til å opprettholde vekttap for mer enn et år får regelmessig mosjon, selv bare gå.

For å øke aktivitetsnivået

En atferd modifikasjon programmet kan hjelpe deg å gjøre endringer i livsstil og gå ned i vekt og holde den av. Skritt å ta omfatte undersøke din nåværende vaner for å finne ut hvilke faktorer, understreker eller situasjoner kan ha bidratt til fedme.

Alle er forskjellige og har ulike hindringer for å administrere vekt, for eksempel mangel på tid til å trene eller sent på kvelden spise. Skreddersy din atferd endringer for å møte dine individuelle bekymringer.

Atferd modifikasjon, noen ganger kalt adferdsterapi, kan inneholde

Å miste vekt krever et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Men i visse situasjoner kan resept vekttap medisinering hjelpe.

Husk imidlertid at vekttap medisinering er ment å brukes sammen med kosthold, mosjon og atferd endringer, ikke i stedet for dem. Hvis du ikke gjør disse andre endringer i livet ditt, er det usannsynlig å arbeide medisinering.

Legen kan anbefale vekt-tap medisiner hvis andre metoder for vekttap ikke har fungert for deg, og du oppfyller ett av følgende kriterier

Forebygging av vektøkning etter fedme behandling

Før du velger et medikament for deg, vil legen vurdere din helse historie, samt mulige bivirkninger. Noen vekt-tap medisiner kan ikke brukes av kvinner som er gravide, eller folk som tar visse medisiner eller har kroniske helseproblemer.

Ofte foreskrevet vekttap medisiner inkluderer orlistat (Xenical), lorcaserin (Belviq), phentermine og topiramat (Qsymia), buproprion og naltrekson (Contrave), og liraglutid (Saxenda).

Du vil trenge tett oppfølging mens du tar en resept vekttap medisinering. Også huske på at en vekt-tap medisiner ikke kan fungere for alle, og effekten kan avta over tid. Når du slutter å ta et vekttap medisiner, kan du gjenvinne mye av eller hele den vekten du har tapt.

I noen tilfeller, vekttap kirurgi, også kalt fedmekirurgi, er et alternativ. Vekt-tap kirurgi begrenser mengden mat du klarer å komfortabelt spise eller reduserer absorpsjonen av mat og kalorier eller begge deler. Mens vekttap kirurgi tilbyr den beste muligheten for å miste de mest vekt, kan det utgjøre en alvorlig risiko.

Vekt-tap kirurgi for fedme kan vurderes hvis du har prøvd andre metoder for å miste vekt som ikke har fungert, og

Det garanterer ikke at du vil miste alle dine overflødig vekt eller at du vil holde den av lang sikt. Vekt-tap suksess etter operasjonen avhenger av forpliktelse til å gjøre livslang endringer i spise-og mosjonsvaner.

Det garanterer ikke at du vil miste alle dine overflødig vekt eller at du vil holde den av lang sikt. Vekt-tap suksess etter operasjonen avhenger av forpliktelse til å gjøre livslang endringer i spise-og mosjonsvaner.

Felles vekttap surgeries inkludere

Vagal nerve blokaden er en annen behandling for fedme. Det innebærer å implantere en enhet under huden på magen som sender intermitterende elektriske pulser til den abdominale nervus vagus, som forteller hjernen når magen føles tomt eller fullt. Denne nye teknologien fått FDA-godkjenning i 2014 for bruk av voksne som ikke har vært i stand til å gå ned i vekt med en vekt-tap programmet, og som har en BMI på 35 til 45 med minst en fedme-relaterte tilstand, for eksempel type 2 diabetes.

Dessverre er det vanlig å gjenvinne vekt uansett hva fedme behandling metoder du prøver. Hvis du tar vekttap medisiner, vil du sannsynligvis få vekt når du slutter å ta dem. Du kan selv få vekt etter vekt-tap kirurgi hvis du fortsetter å overspise eller overindulge i høy-kalori mat. Men det betyr ikke at din vekt-tap innsats er nytteløs.

En av de beste måtene å forebygge gjenvinne den vekten du har mistet, er å få regelmessig fysisk aktivitet. Sikt i 60 minutter om dagen.

Hold orden på din fysiske aktivitet hvis det hjelper deg å holde motivert og på kurs. Som du gå ned i vekt og få bedre helse, snakk med legen din om hvilke ytterligere aktiviteter du kan være i stand til å gjøre, og eventuelt hvordan du kan gi din aktivitet og trening et løft.

Du kan alltid må være årvåken om vekten din. Kombinere et sunnere kosthold og mer aktivitet i en praktisk og bærekraftig måte er de beste måtene å holde den vekten du har tapt seg på lang sikt.

Ta vekttap og vekt vedlikehold en dag av gangen og omgi deg med støttende ressurser for å sikre din suksess. Finn en sunnere måte å leve på som du kan feste med på lang sikt.