fedme fakta, og når du skal søke hjelp

William Blahd, M; på 16 april 2015

Hvis leger forteller deg at du er overvektig, er de ikke prøver å få deg til å føle seg dårlig. De bruker en bestemt medisinsk term – fedme – for å snakke med deg om din vekt.

Ordet “overvekt” betyr for mye kroppsfett. Det er vanligvis basert på din body mass index (BMI), som du kan sjekke ved hjelp av en BMI kalkulator. BMI sammen vekten til høyden din.

Hvis din BMI er 25 til 29,9, er du overvektig, men ikke obese. En BMI på 30 eller mer er i obese rekkevidde.

Fedme kan bidra til å forklare noen forhold du måtte ha, for eksempel

Den gode nyheten er at du kan ta skritt for å gå ned i vekt. Og miste enda litt vekt kan gjøre en stor forskjell for helsen din og hvordan du føler deg. Du har kanskje ikke å miste så mye som du kanskje tror for å begynne å se helsemessige fordeler.

Høy blod pressur; Hjertesykdom og Strok; Type 2 diabete; Høy Cholestero; Leddproblemer forårsaket av ekstra veie; Problemer med å puste, inkludert søvnapné, der du kort slutter å puste mens du er aslee; gallestein

Som en start, tar sikte på å miste 1-2 pounds en uke. Voksne som er overvektige eller fete bør prøve å gå ned 5% til 10% av sin nåværende vekt over 6 måneder, ifølge National Heart, Lung, and Blood Institute.

Hvis du er klar til å komme i gang med et vekttap program, spør legen din for å hjelpe deg å sette personlige mål og henvise deg til andre fagfolk som kan gi deg tips og hjelpe deg å nå dine mål. For eksempel kan en ernæringsfysiolog hjelpe deg med en mat plan, og en fysioterapeut eller trener kan hjelpe deg å gå mer.

Det er lurt å gå for jevn fremgang over tid, og for å gjøre endringer i livsstil som fungerer for deg for det lange løp. På den måten kan du begynne å miste vekt og føler seg bedre.

KILDER

Stanford Hospital & Clinics: “. Helseeffekter av fedme”

National Heart, Lung, and Blood Institute: “Hva er helserisikoen ved overvekt og fedme?” og “Hvordan er overvekt og fedme behandlet?

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Mens du trener, bør du regne mellom …