forhindre diabetes problemer: holde føttene friske

Forhindre diabetes problemer: Hold munnen sunt; Forhindre diabetes problemer: Hold nervesystemet sunt; Forhindre diabetes problemer: Hold nyrene friske; Forhindre diabetes problemer: Hold hjertet og blodårene sunne; Forhindre diabetes problemer: Hold føttene friske; Forhindre diabetes problemer: Hold øynene sunt; Daglig Diabetes Record

Forhindre diabetes problemer: Hold føttene friske

Hvordan kan diabetes påvirke mine føtter?

Mange organisasjoner gi støtte til pasienter og helsepersonell. Se hele listen over diabetes sykdom organisasjoner (PDF, 293 KB).

Skadede nerver kan slutte å sende signaler, eller de kan sende signaler for sakte eller til feil tid. Nerveskader kan føre til at du mister følelsen i føttene. Du kan ikke føle smerte, varme eller kulde i bena og føttene. Du kan ikke føle en stein inni sokken som forårsaker en sår. Du kan ikke føle en blemme forårsaket av dårlig montering sko.

Sår på føttene kan bli infisert. Hvis blodsukkeret er høyt, mater den ekstra glukose infeksjon i disse sårene og infeksjonen blir verre. Nerveskader kan også forårsake smerte og føre til foten misdannelser eller endringer i muskler, bein og formen på føttene.

Dårlig blodgjennomstrømning betyr ikke nok blodstrømmer til bena og føttene gjennom blodårene. Dårlig blodgjennomstrømning gjør det vanskelig for en sår eller en infeksjon å helbrede. Dette problemet kalles perifer karsykdom, også kalt PAD.

Hva vanlig fot problemer kan føre til smerte eller infeksjoner?

Noen ganger, en dårlig infeksjon helbreder aldri. Infeksjonen kan føre til koldbrann. Hvis du har koldbrann, huden og vevet rundt sår dø. Området blir svart og stinkende.

Hvordan kan diabetes påvirke mine føtter ?; Hva vanlig fot problemer kan føre til smerte eller infeksjoner ?; Hvordan kan diabetes endre formen på føttene mine ?; Hvordan kan spesielle sko eller sko inserts hjelpe mine føtter ?; Hvor ofte bør jeg ha en fot eksamen ?; Hvordan røyking påvirker føttene mine ?; Hvordan kan jeg holde beina sunt?

For mye glukose, også kalt sukker i blodet fra diabetes kan føre til nerveskader og dårlig blodgjennomstrømning, noe som kan føre til alvorlige fotproblemer.

Liktorn og hard hud er forårsaket av for mye rubbing eller press på samme sted. De danner ofte hvor de første og andre tær lapper .; Du kan gni forsiktig en pimpstein på en mais eller callus etter at du tar et bad eller dusj for å bære den ned. En pimpstein er en type bergart som brukes til å jevne ut huden. Men sjekk med legen din om den beste måten å ta vare på en mais eller callus .; Hvis en infeksjon oppstår i et område med en mais eller callus, kan legen din behøve å fjerne usunne vev og gi deg antibiotika.

Spør oppmerksomhet til noen sår eller infeksjon på tå eller foten kan forhindre koldbrann. Legen din kan bestemme seg for å kutte bort den infiserte vev eller gi deg antibiotika. Legen kan også utføre tester for å se hvor godt blodet er nå dine ben og føtter. Noen ganger kan legen være i stand til å fjerne blokkerte blodårer for å bedre blodsirkulasjonen.

Hvis disse behandlingene ikke virker, eller hvis du har sterke smerter eller infeksjon, en lege kan ha for å utføre en amputasjon – kirurgi for å kutte av en kroppsdel-of tå, fot, eller deler av beinet. En kirurg utfører denne operasjonen på et sykehus. Du vil motta anestesi og være sover under operasjonen.

En blemme kan danne hvis skoen alltid smitter på samme sted på foten .; Iført sko som ikke passer eller iført sko uten sokker kan også føre til blemmer .; For å hindre en blemme, bruk sokker eller en bandasje over stedet blir gnidd. Bruk sko som passer ordentlig .; Dekk små blemmer med en bandasje, og dekker store seg med en kompress holdt med lim eller papir tape. Du kan også kjøpe spesielle blemme bandasjer i forskjellige størrelser på et apotek .; Hvis blemme er infisert, kan legen din behøve å drenere væske fra blemme og gi deg antibiotika.

Hvis du har diabetes, kan de vanlige fotproblemer nedenfor føre til smerte eller infeksjoner som gjør det vanskelig å gå. Hvis du har noen av disse problemene, må du få rask behandling fra legen din.

Inngrodde tånegler kan danne hvis man bruker sko som er for stramt eller skåret i hjørnene av tåneglene når du trimme dem .; For å forhindre inngrodde tånegler, bruke sko som passer ordentlig .; Hvis tånegl kantene er skarpe, jevne dem med en neglefil eller Emery bord i stedet for å klippe dem .; Hvis du går til en salong for en pedikyr, sørge for at de ikke kuttet i hjørnene av tåneglene. Aldri behandle inngrodde tånegler hjemme. Legen kan fjerne en del av tånegl å hjelpe den helbrede eller holde den fra å vokse tilbake inn i huden din. Hvis tåen er infisert, kan du trenger antibiotika.

Tegn på infeksjon på føttene inkluderer

Ring eller se legen din med en gang hvis du har noen av disse symptomene.

Nerveskader av diabetes kan føre til endringer i form av føttene. De skadede nerver kan ikke sende meldinger til fots muskler om bevegelse. Foten musklene blir svake og ubalansert. Bein av føttene og tærne kan skifte.

Hvordan kan diabetes endre formen på føttene?

Nerveskader av diabetes fører også Charcots fot, et problem som ledd og bløtvev i foten din er ødelagt.

I de tidlige stadiene av Charcots fot, leddene er stive og samle væske. Problemet kan raskt forverres. Bein kan skli ut av sted, slik at foten ser deformert.

Du kan ikke oppfatte smerte, slik at du kan fortsette å gå på foten, noe som gjør problemet verre. Uten å vite det, kan du skade og skade leddene eller bryte et bein i foten.

Symptomene på Charcots fot vises raskt og kan

Legen din kan behandle først Charcots fot ved å plassere foten i gips og ber deg om å gå bare med krykker eller bruker rullestol. Du må kanskje kirurgi for å korrigere plassering av bein.

Charcots fot

Spesielle sko eller sko inserts kan gjøres for å passe mykt rundt og beskytter såre føtter eller føtter som har endret form. Medicare Del B forsikring og andre helseforsikring programmer kan bidra til å betale for disse skoene eller innlegg. Spør legen din om dine spesielle sko eller innsatser er dekket av forsikringen.

Se legen din minst en gang i året for en fot eksamen, eller oftere hvis du har fotproblemer. Under eksamen, vil legen din

Hjelp din lege omsorg for føttene under hver kontroll. Start hver checkup ved å ta av deg skoene og sokkene. Fortell legen din om eventuelle fotproblemer du har. Om nødvendig, kan legen din sende deg til en fot lege, kalt en podiatrist.

Start hver checkup ved å ta av deg skoene og sokkene.

Hvordan kan spesielle sko eller sko inserts hjelpe mine føtter?

Bunions dannes når store tå slants mot dine små tær. Høye hæler, spisse sko, eller sko som er for stramt eller smal kan forårsake bunions. Bunions ofte kjøre i familier .; For å hindre bunions, slitasje sko som passer godt .; Legen din kan foreslå å bruke polstrede innleggssåler for å hindre en Hallux valgus blir verre og bruker medisin for å redusere smerte og hevelse. Du må kanskje kirurgi for å fjerne en Hallux valgus som forårsaker hyppig smerte.

Plantar warts er forårsaket av et virus som kommer inn føttene gjennom små pauser i huden din. Warts kan være smertefullt og gjør det vanskelig å gå .; For å hindre plantar warts fra å spre seg, unngå kontakt med dine vorter og vaske hendene etter berøring dem .; Hold føttene rene og tørre .; Ikke gå barbent på fellesområdene .; Legen kan fjerne plantar warts med mindre operasjon, laser behandling, flytende nitrogen, eller medisiner.

Hammertoes skjema når en eller begge leddene i de små tærne bøyes fra svakhet i foten muskel. Diabetisk nerveskader kan føre til svakhet .; Du kan få sår på bunnen av føttene og på toppen av tærne som kan bli smittet .; Formen på føttene kan endre .; Du kan ha problemer med å gå og finne sko som passer godt .; Unngå høye hæler eller sko med spiss tå .; Legen din kan gi deg en orthotic, eller sette inn, for å plassere i skoen. Legemidler kan redusere smerte og hevelse. Hvis hammertoe blir stiv og smertefull, eller om et åpent sår har dannet, kan det hende du trenger kirurgi for å korrigere tå.

Tørr og sprukken hud kan være forårsaket av høyt blodsukker, nerveskader, eller dårlig blodgjennomstrømning .; Sprekker tillate infeksjon å starte .; Hold føttene fuktig med fuktighetskrem eller vaselin .; Ikke suge føttene fordi huden kan bli tørrere .; Hvis du ikke kan behandle din tørr og sprukken hud hjemme, bør du oppsøke lege. Du trenger kanskje en resept salve eller krem.

For å hindre fotsopp, holde føttene så tørr som du kan .; Prøv ikke å bruke samme sko hele tiden. Prøv å bruke sokker som ikke felle fuktighet, som for eksempel bomull eller ull sokker .; Bruk vanntette sko eller flip-flops i offentlige dusjer .; Hvis du går til en salong for en pedikyr, sikre verktøyene er sterilisert eller ta med dine egne verktøy .; Se legen din for å sikre at du har fotsopp. Du kan kjøpe spray og kremer til behandling av sopp på et apotek, men kan legen forskrive en sterkere oral medisin.

Røyking kan begrense og herde blodårer som gir næring nervene med oksygen og næringsstoffer. Nerveskader og dårlig blodgjennomstrømning kan forårsake alvorlige problemer med foten.

Hvor ofte bør jeg ha en fot eksamen?

Røyking og diabetes er en farlig blanding. Røyking øker risikoen for mange diabetes problemer. Hvis du slutte å røyke

For å hindre en soppinfeksjon tåneglene, holde føttene så tørr som du kan .; Prøv ikke å bruke samme sko hele tiden. Prøv å bruke sokker som ikke felle fuktighet, som for eksempel bomull eller ull sokker .; Bruk vanntette sko eller flip-flops i offentlige dusjer .; Hvis du går til en salong for en pedikyr, sikre verktøyene er sterilisert eller ta med dine egne verktøy .; Se legen din for å sikre at du har en soppinfeksjon i tåneglene. Legen din kan foreskrive en oral medisin til å behandle dem. Noen ganger kan en lege fjerne neglen kirurgisk eller kjemisk eller utføre laserbehandling. En laserstråle kan gå dypt inn i neglen vev og drepe soppen, men er leger fortsatt studerer hvor godt denne behandlingen virker.

puss; rødhet; økende smerte; varm hud

varm, rød hud; opphovning; smerte

se på dine føtter for tegn på problemer, spesielt hvis du har nerveskader; teste den følelsen i føttene; teste hvor godt blodet strømmer til dine ben og føtter; viser deg hvordan du kan ta vare på føttene; avgjøre om spesielle sko eller sko inserts ville hjelpe føttene holde seg frisk; trimme tåneglene hvis du ikke kan trimme din egen

Hvis du røyker, slutte å røyke. Be om hjelp slik at du ikke trenger å gjøre det alene. Du kan starte ved å ringe 1-800-QUITNOW eller 1-800-784-8669.

du vil redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, nervesykdom, nyresykdom, og amputasjon; kolesterol og blodtrykk kan forbedre; blodsirkulasjon vil forbedre

Du kan holde føttene friske ved å ta disse trinnene

Sjekk føttene hver dag.

Trim tåneglene rett over, og jevne dem med en Emery bord eller en neglefil.

Sjekk innsiden av skoene dine før du setter dem på.

Hvordan røyking påvirker mine føtter?

du kan ikke se godt; du kan ikke nå føttene; tåneglene er tykke eller gulnet; du har en inngrodd tånegl

Bruk sko på varme fortau eller på stranden.

Hvordan kan jeg holde beina sunt?

Gå raskt er god fysisk aktivitet som er lett på føttene.

Forhindre diabetes problemer: Hold din diabetes under kontroll; Forhindre diabetes problemer: Hold øynene sunt; Forhindre diabetes problemer: Hold føttene friske; Forhindre diabetes problemer: Hold hjertet og blodårene sunne; Forhindre diabetes problemer: Hold nyrene friske; Forhindre diabetes problemer: Hold munnen sunt; Forhindre diabetes problemer: Hold nervesystemet sunt

uttale guide

Mer i serien

Den forebygge diabetes problemer Serien omfatter sju hefter som kan hjelpe deg å lære mer om hvordan du kan forebygge diabetes problemer

For gratis enkle kopier av disse heftene, skrive, ringe, eller sende e-post

National Diabetes Information Clearinghouse; 1 Informasjon Way; Bethesda, MD 20892-3560; Telefon: 1-800-860-8747; TTY: 1-866-569-1162; Fax: 703-738-4929; E-post: ndic @ infoernmenternment

Disse heftene er også tilgjengelige på www.diabetesernmenternment.

Denne informasjonen kan inneholde innhold om medisiner og, når det tas som foreskrevet, forholdene de behandler. Når forberedt, dette innholdet inkludert den mest oppdaterte informasjonen er tilgjengelig. For oppdateringer eller for spørsmål om eventuelle medisiner, ta kontakt med USA Food and Drug Administration gratis på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besøke wwwernment. Rådfør deg med helsepersonell for mer informasjon.

Theernment vil takke; Lynn Grieger, R. D., C.D.E., Celia Levesque, R.N., C.D.E., Teresa McMahon, Pharm.D., C.D.E., og Barbara Schreiner, R.N., M.N., C.D.E. av American Association of Diabetes Lærere, Phyllis Barrier, M.S., R. D., C.D.E., Linda Haas, Ph.C., R.N., C.D.E., Kathleen Mahoney, M.S.N., R.N., C.D.E., og Randi Kington, M.S., R.N., C.S., C.D.E. av American Diabetes Association, Jan Drass, R.N., C.D.E. Centers for Medicare og Medicaid Services, Jill Ely, R.N., C.D.E., Sam Engel, M.D., og Pam Howard, A.P.R.N., C.D.E. av Diabetes Research Centers, Madelyn Wheeler, M.S., R. D., F.A.D.A., C.D.E. Indiana University School of Medicine, Ok Chon Allison, MSN, RNC’er, ANP, CDE, Barbara Backer, BS, James W. Pichert, Ph.D., Alvin Powers, MD, Melissa E. Schweikhart, Michael B. Smith, og Kathleen Wolffe, RN av VA / JDF Diabetes Research Center, Ernes Baker, R.N., F.N.P., C.D.E., Kris Ernst, R.N., C.D.E., Margaret Fowke, R. D., L.D., og Kay Mann, R.N., C.D.E. av Grady Health System Diabetes Clinic, Ruth Bear, R. D., C.D.E., Dorinda Bradley, R.N., C.D.E., Terry Fisher, R.N., Lorraine Valdez, R.N., C.D.E., og Charmaine Branchaud, B.S.N., R.N., C.D.E. av den indiske helsevesenet, Resa Levetan, M.D. Medlantic Research Center, Luby Garza-Abijaoude, M.S., R. D., L.D. Texas Diabetes Council

februar 2014