fylt pust: kan det hjelpe med hetetokter?

Tempoet puste er langsom, dyp, puste med magen. Med normal pusting, ta deg ca 12 til 14 pust i minuttet. Til sammenligning med tempoet pust du tar bare 5 til 7 pust i minuttet. De fylte åndedrag er treg, glatt og dypt nok til å flytte mellomgulvet – den muskulære veggen ligger under lungene – som du tar dypere åndedrag. Målet med tempoet puste er å redusere stress kjemikalier hjernen din produserer og legge til rette for en avslapping svar.

Noen bevis viser at tempoet pust kan være effektive i å redusere overgangsalderen hetetokter, inkludert hvor ofte de oppstår og hvor alvorlig de er. Fylt pust kan også bidra til å senke blodtrykket, reduserer angst og fremme avspenning.

Du kan lære deg selv tempoet puste – for eksempel fra en app, podcast eller webbasert program – eller du kan søke hjelp av en ekspert.

Fylt pust kan ikke være aktuelt dersom du opplever svimmelhet eller har hyperventilation problemer. Ellers er tempoet puste et generelt trygt sinn-kropp tilnærming for å forbedre avslapning.

med