lupus behandlinger: NSAIDs, kortikosteroider, antimalariamidler, immunsuppresjon og mer

Folk lever lenger og bedre med lupus enn noen gang før. Selv om det er ingen kur for lupus, det finnes behandlinger og endringer i livsstil som kan hjelpe deg med å administrere dine symptomer.

A Visual Guide to Lupus

Hvis du har lupus, kan du ha leddsmerter og hevelse, spesielt i fingrene, håndledd og knær. Noen ganger kan du ha en feber. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som ibuprofen eller naproxen, kan vanligvis hjelpe deg med letthet begge disse problemene.

Du kan kjøpe dem uten resept. Noen ganger kan de irritere magen, så ta dem med mat eller melk. Vær også oppmerksom på at bruk av NSAIDs, spesielt ved høyere doser øker risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Noen medisiner som brukes til å behandle malaria kan også behandle lupus. De brukes til å behandle utslett, munnsår og leddsmerter. De kan også redusere risikoen for blodpropp, som er en bekymring i enkelte mennesker med lupus.

Antimalariamidler beskytter mot hudskader fra ultrafiolette stråler i sollys og kan beskytte kroppen mot organskade knyttet til lupus. Bivirkninger som magesyke pleier å være sjeldne og mild.

Lette symptom; Ta ned inflammatio; Forebygge og lindre bluss; Unngå skader orgel og andre helseplager

Lupus gjør deler av immunsystemet overaktiv, så det angriper friskt vev ved en feiltakelse. Kortikosteroider svekke immunreaksjonen. Legen din kan forskrive dem hvis lupus skaper problemer i ditt hjerte, lunger, nyrer, hjerne, eller blodårer.

Tatt som en pille eller IV, kortikosteroider arbeide raskt for å lette hevelse, varme og ømhet i leddene forårsaket av betennelse. De kan også hindre langsiktige skader organ.

Kortikosteroider kan ha alvorlige bivirkninger som

Du kan også ha vektøkning, oppblåsthet, og humørsvingninger fra å ta kortikosteroider. Så legen vil trolig gi deg den laveste dosen mulig og taper dem av dersom symptomene gå bort for en tid.