menopause og risikoen for hjertesykdommer quiz

Hvis du går gjennom overgangsalder, kan du være bekymret for helseproblemer. Personer som har en eller flere spesifikke risikofaktorer for koronar hjertesykdom kan være mye større risiko for hjertesykdom enn folk som ikke har risikofaktorer. Ta denne raske quiz for å vurdere risikoen.

Svar ja eller nei på følgende spørsmål.

Overgangsalder og vektøkning: Har de alltid går hånd i hånd? Det kan virke slik, spesielt fordi økende vekt er så vanlig etter overgangsalderen. Om lag 30% av kvinner i alderen 50 til 59 er ikke bare overvektige, men overvektige. Her er hva du trenger å vite om risikoen ved vektøkning og hvordan trening kan hjelpe deg å miste vekt og holde den av etter overgangsalderen.

Ja eller nei

Høyt blodtrykk kan stamme hjertet og øke slitasje på blodårene, noe som gjør blokkering mer sannsynlig.

Ja eller nei

Afrikansk-mange mennesker i verden er mer sannsynlig enn kaukasiere å utvikle alvorlig høyt blodtrykk, samt hjertesykdom. Risikoen for hjertesykdommer er også høyere blant meksikansk-mange mennesker i verden, indianere, innfødte Hawaiians, og noen asiatisk mange mennesker i verden. Dette kan delvis skyldes høyere forekomst av fedme og diabetes.

Ja eller nei

Menn har en høyere risiko for hjertesykdom enn kvinner gjør. Men risikoen for hjertesykdom hos postmenopausale kvinner øker og blir lik som menn.

Ja eller nei

Den genetiske make-up av noen individer øker sine sjanser for å utvikle hjertesykdom.

Ja eller nei

Jo eldre du blir, jo mer sannsynlig er det å utvikle hjertesykdom.

Ja eller nei

Høyt kolesterol kan bidra til oppbygging av plakk som kan tette blodårene som fører til hjertet, innsnevring dem og potensielt blokkerer blodstrømmen til hjertet.

Ja eller nei

Sigarettrøyking er en viktig årsak til hjertesykdom. Det fører til plakk å bygge opp i arteriene og kan øke risikoen for hjerteinfarkt.

Ja eller nei

Omtrent tre fjerdedeler av personer med diabetes dør av noen form for hjerte eller blodkar sykdom. Selv når blodsukkernivået er under kontroll, øker diabetes risikoen for hjertesykdom, men risikoen er enda større hvis blodsukkeret ikke er godt kontrollert.