Menstruasjon: menstruasjon, follikulær periode, og lutealfasen

Kvinners helse trender

Menstruasjonssyklusen er den serien av endringer kroppen din går gjennom for å forberede en mulig graviditet. Omtrent en gang i måneden, livmoren vokser en ny, fortykket slimhinnen (endometriet) som kan holde et befruktet egg. Når det ikke er befruktet egg for å starte en graviditet, livmoren da kaster sine fôr. Dette er den månedlige menstruasjonsblødninger (også kalt menstruasjon eller menstruasjonsperiode) som du har fra tidlige tenårene før menstruasjonen slutter rundt 50 år (menopause).

Menstruasjonssyklusen er målt fra den første dagen av menstruasjonsblødning, dag 1, opp til dag 1 av neste menstruasjonsblødning. Selv 28 dager er den gjennomsnittlige sykluslengde, er det normalt å ha en syklus som er kortere eller lengre.

Faser av menstruasjonssyklusen er utløst av hormonelle endringer.

På dag 1 i syklusen, den fortykkede slimhinnen (endometriet) i livmoren begynner å kaste. Du vet dette som menstruasjonsblødning fra skjeden. En normal menstruasjon kan vare 4 til 6 dager.

Mesteparten av menstruasjonsblod tap som skjer i løpet av de første 3 dagene. Dette er også når du kan ha kramper smerter i bekkenet, ben og rygg. Kramper kan variere fra mild til alvorlig. Den kramper er livmoren trekker seg sammen, hjelper endometrium skur. Generelt vil noen premenstruelle symptomer som du har følt før menstruasjonen forsvinne i løpet av disse første dagene av syklusen din.

En ungdoms sykluser kan være lang (opptil 45 dager), vokser kortere over flere år; Alderen mellom 25 og 35, de fleste kvinners sykluser er vanlig, vanligvis varer 21 til 35 dager; Rundt alderen 40 til 42, sykluser pleier å være den korteste og mest vanlig. Dette etterfølges av 8 til 10 år lengre, mindre forutsigbare sykluser inntil overgangsalder.

Under follikkelfasen, et egg hårsekken på en eggstokk blir klar til å slippe et egg. Vanligvis er ett egg slippes hver syklus. Denne prosessen kan være korte eller lange, og spiller den største rollen i hvor lang syklusen din er. På samme tid, begynner livmoren vokser en ny endometrium for å forberede for graviditet.

De siste 5 dagene av follikkelfasen, pluss eggløsning dag, er din fruktbare vinduet. Dette er når du er mest sannsynlig å bli gravid hvis du har sex uten å bruke prevensjon.