menstruasjonssmerter årsaker og behandlinger

Kvinners helse trender

Menstruasjonssmerter er smerter i en kvinnes nedre del av magen som oppstår når hennes menstruasjon begynner (eller like før), og kan fortsette i to til tre dager. De kan være bankende eller verkende og kan være kjedelig eller skarp. Symptomene kan variere i alvorlighetsgrad fra en mild irritasjon til sterke smerter som forstyrrer normale aktiviteter.

Fra å kjempe trøtthet å holde vekten i sjakk, se og føle deg bedre med disse visuelle guider for å bedre forstå din helse.

Følgende forhold vil kunne gjøre en kvinne mer sannsynlig å oppleve menstruasjonssmerter

Prostaglandiner er kjemikalier en kvinnes kropp produserer som forårsaker mange av symptomene forbundet med menstruasjon ubehag. Vevet som kler livmoren gjør disse kjemikaliene. Prostaglandiner stimulere livmor muskler til kontrakt. Kvinner som har høye nivåer av prostaglandin kan oppleve mer intense sammentrekninger i sin livmor og mer smerte. Prostaglandiner kan også være ansvarlig for oppkast, diaré og hodepine som følge smertefulle perioder.

Andre menstruasjonskramper-type kan være forårsaket av betingelsene i reproduksjonskanal, for eksempel følgende

Hun startet sin første periode i tidlig alder (yngre enn 11 år); Hennes menstruasjonen er tunge; Hun er overvektige eller fete; Hun røyker sigaretter eller bruker alkohol; Hun har aldri vært gravid.

Hvis en kvinne har hatt menstruasjonssmerter helt siden hennes perioder startet, tilstanden er klassifisert som primær dysmenoré. Hvis en fysisk tilstand som bekkeninfeksjon eller endometriose har utviklet og forårsaker smerte, dette kalles sekundær dysmenoré. Når den medisinske tilstanden er behandlet, menstruasjonssmerter vanligvis går unna.

I tillegg til kramper i nedre del av magen, kan en kvinne også oppleve noen av disse symptomene med menstruasjonssmerter