mesothelioma: symptomer og årsaker

Mesothelioma er kreft i mesothelium, en beskyttende membran som linjer de fleste av kroppens indre organer. Tre av fire tilfeller tilfeller av mesothelioma sykdom begynner i pleural mesothelium av brysthulen. Mesothelioma kan også begynne i bukhulen og rundt hjertet.

Uavhengig av hvor de kommer fra, kan ondartede celler fra mesothelium invadere og skade nærliggende vev. Kreftceller kan også metastaserer, eller spre seg til andre deler av kroppen.

Asbest er en gruppe av mineraler med tynne mikroskopiske fibre. Fordi disse fibrene er motstandsdyktig mot varme, brann, og kjemikalier og leder ikke strøm, har asbest vært utvunnet og brukt mye i konstruksjonen, bil, og andre næringer; Hvis produkter som inneholder asbest er forstyrret, er de små fibrene slippes ut i luften. Når de blir pustet inn, kan de bli fanget i lungene og bli der i mange år. Over tid disse fibrene kan samle og føre til alvorlige …

Ofte etter når mesothelioma er diagnostisert, er sykdommen avanserte. De fem års overlevelse er rundt 5% til 10%. De fleste pasienter med mesothelioma dør som følge av respirasjonssvikt eller lungebetennelse. Noen pasienter utvikler en små-tarmblokkering når en svulst strekker seg gjennom membranen. Et mindre antall dø av hjertekomplikasjoner når svulsten invaderer hjerteposen – den tynne membranen som omgir hjertet – og hjertet selv.

Mesothelioma er en relativt sjelden form for kreft. Om 3000 nye tilfeller av sykdommen er diagnostisert i USA hvert år.

Den viktigste risikofaktor for mesothelioma arbeider med asbest. Asbest er en gruppe av mineraler med tynne mikroskopiske fibre. Fordi disse fibrene er motstandsdyktig mot varme, brann, og kjemikalier og leder ikke strøm, har asbest vært utvunnet og brukt mye i konstruksjonen, bil, og andre næringer.

Hvis ørsmå asbestfibrer slippes ut i luften, som de er i produksjonsprosessen, de kan inhaleres eller svelges, som fører til alvorlige helseproblemer. Så mange som 75% av mesothelioma tilfeller kan være knyttet til eksponering for asbest i arbeidet. Det er også noen bevis for at familiemedlemmer og andre som lever med asbest arbeidstakere har en økt risiko for å utvikle mesothelioma, og muligens andre asbest-relaterte sykdommer. Denne risikoen kan være et resultat av eksponering for asbest støv hentet hjem på klær og hår av asbest arbeidstakere. Tilfeller av mesothelioma har også blitt sett i mennesker som bor i nærheten av asbest gruver.

Imidlertid har mesothelioma er rapportert hos noen individer uten kjent eksponering for asbest. Andre, mindre vanlige, men mulige årsaker