mindfulness-basert stress reduksjon – emneoversikt

MBSR er et program som hjelper deg å lære å roe sinnet og kroppen til å hjelpe deg å takle sykdom, smerte og stress.

Ved Erinn Buckla; Etter all oppbygging og press som fører opp til høytiden, som ikke føler at de trenger en pause i løpet av den siste uken i året? “Denne tiden av året er stressende på grunn av kombinasjonen av økt aktivitetsnivå og økt forventningene”, sier James Campbell Rask, professor i ledelse og organisasjonsatferd ved University of Texas i Arlington. “For de som ikke har gjort tid for fred i sitt liv, kan dette være en virkelig utfordrende sesong €.; Bruke…

En annen viktig del av mindfulness er å ikke dømme det nåværende tidspunkt. Dette er fordi dommer kan føre deg til å dvele ved (eller “sette seg fast” tenker) dårlige situasjoner, følelser eller tanker. Og dvele ved fortiden ikke hjelper du godtar eller løse problemer. Det bare bringer deg ned.

Ved å trene hjernen din til å fokusere bare på nåtiden, lærer du ikke å gå seg vill i beklagelser fra fortiden eller bekymringer om fremtiden. Å gi slipp på slike tanker kan hjelpe deg bekymre seg mindre og godta ting som de er. Mindfulness lærer deg å være i kontroll over tankene dine, slik at hjernen din ikke kontrollere deg.

For å hjelpe deg å fokusere tankene på nåtiden, en klasse i MBSR vanligvis lærer deg å

Fokus på hele kroppen, og starter med føttene og endte på hodet. Mens du gjør dette “body scan” du kanskje merke til steder der du er anspent eller har smerter. Du kan legge merke til hvordan magen din stiger og faller som du puster; Fokus på tanker og distraksjoner som går gjennom hodet ditt, men ikke dømme dem. For eksempel kan du legge merke til at en tanke om arbeid kommer til hjernen din. Snarere enn å bekymre deg for din tanke, bare oppmerksom på tanken ( “arbeid”) og følelse ( “bekymring”) uten å dvele ved dem. Deretter slår oppmerksomheten tilbake til nåtiden. Det er vanlig for sinnet å vandre når en person begynner å praktisere mindfulness. Hvis det skjer med deg, er det greit. Fortsett å prøve. Dette er grunnen til at mindfulness kalles et praksis det tar praksis å ikke dømme dine følelser og tanker. Det krever øvelse å bo i nåværende øyeblikk; Praksis yoga pusteøvelser, strekker seg, og utgjør for styrke og slappe muskler.