Montezuma lever fortsatt

May 22, 2000 – Steven Peterson var å tilbringe sin sommer som praktikant ved Arecibo-observatoriet i Puerto Rico. Det var hans første tur i utlandet, og han hadde hatt en fantastisk tid går til alle de forskjellige restauranter og prøvetaking lokale matretter i hovedstaden San Juan. Han var på vei derfra til Arecibo, reiser i en minivan fylt med et dusin andre passasjerer, da det plutselig slo: “. Montezuma hevn” en gut-wrenching tilfelle “Jeg måtte ha sjåføren stopper ved siden av veien. Heldigvis var det en liten veikant cafĂthere”, sier Peterson. “Men jeg husker å være i en kald svette etter den tid jeg sprang inne.

Sørg for at maten er godt kokt og er fortsatt varmt når det er servert; Unngå å spise rå frukt og grønnsaker, bortsett fra de som kan skrelles, og deretter skrelle dem selv. Unngå frukter med skadet hud; Unngå retter som inneholder rå eller kokt egg (for eksempel majones, hollandaise saus og mousse); Unngå upasteurisert melk, eller koke det først; Unngå melkeprodukter, inkludert iskrem, som er laget med upasteurisert melk; Kok vann kraftig før du drikker, hvis du er i det hele tatt usikker på sin sikkerhet; Unngå drinker med is med mindre du kan være sikker på at isen var laget av forurenset vann.

De fleste av oss har vært der på ett eller annet tidspunkt i våre liv, og det er ingen følelse av panikk lignende. Leger anslår at 20% til 50% av alle reisende oppleve et anfall eller to av gastrointestinale plager på sine reiser. Med høyest risiko er reisende til utviklingsland i Afrika, Midtøsten og Sentral-Amerika, men det kan skje hvor som helst.

Her er noen tips fra Verdens helseorganisasjon for å holde deg og familien din trygg mens du reiser – enten du spiser i en dyr restaurant eller stoppe for en rask matbit fra en gateselger.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup