mucolytics for bihulebetennelse

Generisk Nam; Brand Nam; guaifenesi; Mucinex, Robitussin

Guaifenesin kan hjelpe tynt slim, bedre drenering av slim fra nese og bihuler i løpet av bihulebetennelse.

Guaifenesin kan anvendes for å behandle symptomene forårsaket av akutt eller kronisk sinusitt. Det er vanligvis brukes sammen med antibiotika og hjemmebehandling.

Guaifenesin har ikke vist seg å være effektive for å redusere symptomene på sinusitis, men det er mye brukt.

Alle legemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkningene, eller de er i stand til å håndtere dem. Spør på apoteket om bivirkninger av hver medisin du tar. Bivirkninger er også oppført i informasjonen som følger med medisinen.

Her er noen viktige ting å tenke på

Ring legen din eller andre nødetatene med en gang hvis du har

Ring legen din dersom du har

Vanlige bivirkninger av medisinen inkluderer

Se Drug Reference for en fullstendig liste over bivirkninger. (Drug Reference er ikke tilgjengelig i alle systemer.)

Guaifenesin er billig og tilgjengelig uten resept. Det er ingen bevis som viser at det er effektivt i behandling av bihulebetennelse.

Saltvann (saltvann) nesespray og vasker kan bidra til å rydde opp en tett nese. Begge er tilgjengelig på apotek uten resept. En luftfukter kan også hjelpe tykke eller tørket slim til avløp.

Denne medisinen er ofte kombinert med en annen medisin som en hoste suppressant eller decongestant.

Mucolytics kan ikke være trygt for små barn, eller for personer som har visse helseproblemer. Før du bruker dem, sjekk etiketten. Hvis du bruker disse medisinene, følg alltid opplysninger om hvor mye du skal bruke på grunn av alder og i noen tilfeller vekt.

Medisin er en av de mange verktøyene legen din har å behandle en helseproblem. Tar medisin som legen foreslår vil forbedre din helse og kan forebygge fremtidige problemer. Hvis du ikke tar medisiner på riktig måte, kan du være å sette din helse (og kanskje livet ditt) i fare.

Det er mange grunner til at folk har problemer med å ta sin medisin. Men i de fleste tilfeller, er det noe du kan gjøre. For forslag til hvordan å omgå vanlige problemer, ta medisiner som foreskrevet.

Hvis du er gravid, til bryst -feeding, eller planlegger å bli gravid, bruker ikke noen medisiner med mindre legen din forteller deg. Noen medisiner kan skade barnet ditt. Dette inkluderer reseptbelagte og over-the-counter medisiner, vitaminer, urter og kosttilskudd. Og sørg for at alle leger vet at du er gravid, bryst -feeding, eller planlegger å bli gravid.

Oppfølging omsorg er en viktig del av behandlingen og sikkerhet. Sørg for å gjøre og gå til alle avtaler, og ringe legen din hvis du har problemer. Det er også en god idé å kjenne dine testresultater og holde en liste over de medisinene du tar.

Vanligvis fordelene av medisinen er viktigere enn noen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå bort etter du tar medisin for en stund; Hvis bivirkningene fortsatt bry deg og du lurer på om du bør fortsette å ta medisinen, ring din lege. Han eller hun kan være i stand til å redusere dosen eller endre medisin. Ikke plutselig slutte å ta medisinen med mindre legen din forteller deg.

Problemer med å puste; Hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg.

Fyll ut nye medisiner skjema (PDF) (Hva er et PDF-dokument?) For å hjelpe deg å forstå denne medisinen.

Patrice Burgess, MD – Family Medicin; Donald R. Mintz, MD – Øre

14 november 2014

Pollen teller, behandling tips, og mye mer.

Det er ingenting å fnyse.

Utslett; Svimmelhet.

Diaré; Hodepine; Kvalme eller oppkast.