muskel belastning: symptomer, tester og behandling av muskelspenninger

David T. Derrer, M; på 6 mai 2014

Hevelse, blåmerker eller rødhet, eller åpne kutt på grunn av injur; Smerter ved res; Smerter når den spesifikke muskler eller ledd i forhold til at muskelen er bruk; Svakhet av muskel eller sene; Manglende evne til å bruke muskler i det hele tatt

Ta ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) som naproxen eller ibuprofen å redusere smerte og forbedre din evne til å bevege seg rundt. Ikke ta NSAIDS hvis du har nyresykdom eller en historie med gastrointestinal blødning eller hvis du også tar en blod tynnere – som Coumadin – uten først å snakke med legen din. I så fall, er det sikrere å ta acetaminophen, noe som bidrar til å redusere smerte, men ikke redusere betennelse; Beskyttelse, hvile, is, kompresjon, og høyde (kjent som prisen formel) kan hjelpe de berørte muskelen. Slik gjør du: Først fjerne alle konstriktiv klær, inkludert smykker, i området av muskelspenninger. De; Beskytt anstrengt muskel fra ytterligere skade; Hvil anstrengt muskel. Unngå aktiviteter som forårsaket belastning og andre aktiviteter som er smertefulle; Is muskelområdet (20 minutter hver time mens våken). Ice er en meget effektiv anti-inflammatorisk og smertestillende. Små kjøleelementer, slik som pakker med frosne grønnsaker eller vann frosset i skum kaffekopper, som appliseres på området kan bidra til å redusere betennelse; Komprimering kan forsiktig påføres med et ess eller annet elastisk bandasje, som både kan gi støtte og redusere hevelse. Ikke pakk tett; Hev den skadde området for å redusere hevelse. Prop opp et anstrengt leggben mens du sitter, for eksempel; Aktiviteter som øker muskelsmerter eller jobber den berørte kroppsdel ​​er ikke anbefalt til smerten har betydelig forbedret.

Muskelspenninger, muskel trekk, eller til og med en muskel tåre refererer til skade en muskel eller dets feste sener. Du kan legge utilbørlig press på muskler i løpet av normale daglige aktiviteter, med plutselige tunge løft, under sport, eller mens du utfører arbeidsoppgavene.

Muskelskade kan være i form av rive (del eller alle) av muskelfibre og sener festet til muskel. Rivingen av muskelen kan også skade små blodårer, forårsaker lokal blødning, eller bruising, og smerte forårsaket av irritasjon av nerveender i området.

Symptomer på muskel belastning inkludere

Hvis du har en betydelig muskelskade (eller hvis hjem rettsmidler bringe ingen lindring i 24 timer), ringe legen din.

Hvis du hører en “spratt” lyd med skaden, ikke kan gå, eller det er betydelig hevelse, smerte, feber, eller åpne kutt, bør du undersøkes på sykehus akuttavdeling.

Legen vil ta en medisinsk historie og utføre en fysisk eksamen. Under eksamen, er det viktig å fastslå om muskelen er helt eller delvis revet, noe som kan innebære en mye lengre healing prosessen, mulig kirurgi, og en mer komplisert utvinning.

X-stråler eller laboratorietester er ofte ikke nødvendig, med mindre det var en historie med traumer eller tegn på infeksjon.

Mengden av svelling eller lokal blødning i muskelen (fra avrevne blodkar) kan best bli administrert tidlig ved å bruke kjøleelementer og opprettholdelse av anstrengt muskel i en strukket stilling. Heat kan brukes når hevelsen har minsket. Imidlertid kan den tidlige anvendelse av varme øke svelling og smerte.

Merk: Ice eller varme bør ikke brukes på bar hud. Bruk alltid en beskyttende dekke for eksempel et håndkle mellom isen eller varme og huden.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …