muskel og ligament forstuinger, stammer og tårer

Melinda Ratini, DO, M; på 16 september 2015

En forstuing er en strekk eller rift i et leddbånd (bånd av bindevev som forbinder våre bein på leddene); En stamme er også en strekning eller rive, denne gangen som påvirker muskelen selv eller en sene (vev som kobler muskler til bein).

Forstuing og stammer er brukt om hverandre for å beskrive alt fra en vridd ankel til et trukket hamstring, men de er to spesielle skader.

Forstuinger vanligvis skje når en person faller, vendinger, eller er truffet på en måte som tvinger legemet ut av sin normale stilling. Den vanligste typen av forstuing er en forstuet Ankl; om lag 25.000 mennesker forstuer en ankel hver dag. Tenk på en løper som går over en fortauskant og fanger foten hennes, vri Ankl; eller en baseballspiller som glir inn i hjemmet plate og vrir kneet.

Håndledd og tommel forstuinger er også vanlig, spesielt i idretter som ski, der det ikke er uvanlig å falle og lande på en utstrakt håndflaten.

Stammer skje når en person twists eller trekker en muskel eller en sene. Idrettsutøvere i kontaktidretter, som fotball, hockey og boksing, er spesielt høy risiko for belastninger. Hyppige repeterende bevegelser, som de som brukes i tennis, roing, og golf, kan føre til stammer av hånden og underarmen.

På arbeidsplassen, folk som er spesielt utsatt for forstuinger og stammer er de som deltar i mange tunge løft, som kan inkludere alle fra bygningsarbeidere og arbeidere til lagerarbeidere, sykepleiere og fysioterapeuter.

Tegnene på de fleste forstuinger eller stammer er svært lik: smerter og betennelser, og noen ganger blåmerker, på det skadde området. Avhengig av alvorligheten av forstuing eller belastning, kan smerten være mild, moderat eller alvorlig.

Jo mer alvorlig forstuing eller belastning, desto vanskeligere er det å bruke det berørte området. Noen med en mild ankelen forstuing kan bare favorisere at ankelen noe, mens en mer alvorlig ankelen forstuing kan føre til mye mer smerte og gjøre det vanskelig eller umulig å gå.

Mens du trener, bør du regne mellom …

Mens du trener, bør du regne mellom …