muskeldystrofi typer og årsaker til hver form

Muskeldystrofi (MD) er en gruppe av arvelige sykdommer hvor musklene som styrer bevegelsen (kalt frivillig muskler) gradvis svekkes. I noen former for denne sykdom, ble hjertet og andre organer også påvirket.

Med nyere gruoppvekkende overskrifter om heparin legemiddelfeil skade barn – og selv tragisk å ta livet av to babyer på en Texas sykehus – nylig satte seg ned med Dennis og Kimberly Quaid; Hvordan er deres 10 måneder gamle tvillinger, Thomas Boone og Zoe Grace, gjør i dag, nå som nesten et år har gått siden den 11-dagers-åringer ble to ganger gitt en potensielt dødelig dose av det blodfortynnende? Hva bekymrer skuespilleren og hans kone mest om deres fremtidige helse? Og hva suksesser og …

Muskeldystrofi kan vises i spedbarnsalder opp til midten alder eller senere, og dens form og alvorlighetsgrad bestemmes delvis av den alder hvor det skjer. Noen typer muskeldystrofi påvirker bare male; noen mennesker med MD nyte en normal levetid med milde symptomer som pågår veldig slowl; andre opplever rask og alvorlig muskelsvakhet og herjer, dør i slutten av tenårene til tidlig 20-årene.

De ulike typer av MD påvirke mer enn 50.000 mange mennesker i verden. Gjennom fremskritt innen medisinsk behandling, er barn med muskeldystrofi lever lenger enn noen gang før.

Myotoni; Duchenn; Becke; Limb-girdl; Facioscapulohumera; congenita; Oculopharyngea; dista; Emery-Dreifuss