nasal allergi

Nasal allergi kan ha symptomer som er som en kald – rennende øyne, rennende nese, nysing og lunger – som bare ikke vil gå bort. Hvis din reaksjon på pollen, muggsopp, støv eller dyrehår er alvorlig nok, kan det satt ganske kurv på dag-til-dag liv.

Men det er ting du kan gjøre for å kvele dine snufser, kutte ned på vev, og komme tilbake til livet. Start med disse ideene fra allergolog James L. Sublett, MD, president for College of Allergy, Asthma, og immunologi.

Ditt hjem bør være din festning, et skip på den sinte havet av nasal allergi. Hvis du er allergisk mot pollen, holde utendørs ut.

Stenge windows “og sveiv air condition,” Sublett sier, uansett hvor fint vær. Han legger til at det kan også være en god idé å installere et filtreringssystem i ovnen og A / C for å sile ut allergener.

Neste, hvis du har budsjettet for en stor forandring, anbefaler Sublett at du blir kvitt så mye møbeltrekk og teppe som mulig og erstatte dem med hardt og glatte overflater hvor en våt klut eller mopp lett kan plukke opp støv eller dyrehår.

Mold kan dannes inne i ditt hjem, også. Hold badet rent og tørt. Vær rask for å reparere og forsegle lekkende rør eller tak. Fuktige kjellere kan kreve en avfukter, men sørg for å tømme dem regelmessig.

Vis forsiktighet ved allergi isolasjons soverommet, hvor du ender og starter hver dag. Unngå down-fylt puter eller dyner, en favoritt av støvmidd. Bruk glidelås og allergivennlige deksler for puter og madrasser.

Det er en tomt laget for tragedien: Woman elsker mannen. Kvinnen er allergisk mot mannens hund. Sublett sier dette dramaet trenger ikke å ende i hjertesorg – eller sinus hodepine.

Først, sørg for at du faktisk er allergisk mot kjæresten din andre beste venn. “Jeg ser det hos pasienter ganske ofte,” sier Sublett. “De kommer inn og fortelle meg:” Det må være min hund. Det kan ikke være. “Det kan være et annet allergen eller et annet dyr. “Du kan plukke opp dyr allergener fra forskjellige steder, andre hus, folks klær.”

Hvis du vet at det er Fido som gjør nesen kjøre, er det en god idé å markere territoriet ditt. “På minimum, holde dem ut av soverommet,” sier Sublett. “Definitivt utenfor sengen.”

Også stelle kjæledyret ditt regelmessig, og gjøre det utenfor hjemmet ditt. Igjen, vil luftfiltrering forhindre allergener fra sirkulerer i hele huset.

Og hvis din reaksjon er alvorlig, sier Sublett du bør søke immunterapi, som utnytter immunsystem til å temme dine allergisymptomer. “Med dyr, kan bildene være en spill-veksler,” sier han.

Du har ditt hjem i orden. Men du trenger for å komme seg ut og om! Når du venture i den store utendørs, være smart om det.

Tid turene. For eksempel sier Sublett pollen teller er vanligvis høyere i tidlig til midten av morgentimene og la opp som dagen går. Pollen er alltid bedre etter at det regner. Mold, på den annen side, er verre etter at det regner, og på kveldstid i perioder med høy luftfuktighet. Vindfulle dager, når allergener virvles opp, er ikke bra for nasal allergi.

Treffer veien? Når du drar på ferie eller på forretningsreise, ta din egen pute, innkapslet i et støvtett dekke. Prøv å velge et hotell som ikke tillater kjæledyr eller røyking, siden allergener kan feste seg til røykpartikler.

Selvfølgelig, alle disse forebyggende tiltakene vil ikke helt eliminere allergener fra livet ditt. Sublett deler sine symptom-by-symptom anbefalinger

Irriterte øyne: En kul komprimere og iført solbriller utendørs kan ofte hjelpe, men antihistamin øyedråper kan også gjøre susen. Han sier også antihistamin og steroid nesespray har vist seg å ha noen fordel.

Rennende nese: Prøv saltvann (saltvann) spray. “De kan vaske ut ting,” sier Sublett.

Handle om; Annonser med U; Vilkår for oss; Privacy Polic; Igjen Polic; Kontakt oss

Congestion: Sublett sier at slimhinneavsvellende nesespray redusere blodstrømmen til nese, og når de slites av, kan de føre til mer lunger. Han foreslår i stedet å bruke en kombinasjon av antihistaminer og en steroid nesespray for å redusere hevelse i nesegangene.

Nysing: Steroid nesespray og antihistaminer kan hjelpe med dette, hvis allergi er årsaken. Hvis du har en forkjølelse eller influensa, vil de ikke hjelpe.

Postnasal drypp: Bruk saltvann. Du kan også prøve å gurgle med varmt saltvann. “Det kan ikke bli kvitt det,” sier Sublett. “Men det vil bryte opp slim i baksiden av halsen.”

Hvis du tar alle disse forholdsreglene og får ikke nok hjelp, se en profesjonell kan være det beste alternativet.

Det er ikke alt om skudd og resepter. Noen ganger allergolog kan se andre problemer og selv identifisere andre triggere du ikke visste du hadde, sier Sublett.

Problemet kan ikke engang være en allergi. Så spør lege for å være sikker. “Det finnes hjelp der ute”, sier Sublett.

KILDER

James L. Sublett, MD, president, College of Allergy, Asthma, og immunologi.

College of Allergy, Asthma, og immunologi.

Astma og Foundation of America Allergy.

Finn på