nervepirrende – emneoversikt

Nail-bite (Onychophagia) er en vanlig avstressende vane. Du kan bite negler i tider med stress eller spenning, eller i tider med kjedsomhet eller inaktivitet. Det kan også være en lært atferd fra familiemedlemmer. Nail-bite er den vanligste av de typiske “nervøse vaner”, som inkluderer tommelsuging, nese-plukking, hår -twisting eller -pulling, tann -grinding, og plukke på huden.

Dette ideell organisasjon er dedikert til advokatvirksomhet og utdanning om angstlidelser. Denne koblingen tar deg til sitt nettsted; Angst og depresjon Association of America

Nervepirrende inkluderer biting skjellaget og myke vevet rundt spiker samt biting spiker selv.

Folk i alle aldre biter negler.

Nervepirrende kan oppstå med andre kroppsfokuserte repeterende atferd (BFRB) som hår -pulling eller hud-plukking.

Flere behandlingstiltak kan hjelpe deg å slutte å bite negler. Noen fokuserer på atferdsendringer og litt fokus på fysiske barrierer for å nervepirrende.

Barn kan bite negler oftere når de har problemer på skolen eller med venner. Snakk med barnet eller hans eller hennes lærer om noen ny stress på skolen. Barn er mer sannsynlig å slutte å bite negler når de forstår hva som kan utløse det. Det er også viktig for barnet ditt å bidra til å velge en behandlingsmetode slik at han eller hun kan bruke behandling vellykket.

Koreas nye e-serien på diagnostisering, behandling, og leve med overspisingslidelse

Omtrent halvparten av alle barn i alderen 10 og 18 biter negler på ett eller annet tidspunkt. Nervepirrende forekommer oftest i puberteten; Noen unge voksne i alderen 18 til 22 år, biter negler; Bare et lite antall andre voksne biter negler. De fleste slutte å bite negler på egenhånd etter alder 30; Gutter biter negler oftere enn jenter etter fylte 10.

Hold neglene trimmet og arkivert. Ta vare på neglene dine kan bidra til å redusere nervepirrende vane, og oppfordrer deg til å holde neglene attraktive; Ha en manikyr regelmessig eller bruke neglelakk. Menn kan bruke en klar polish. Iført kunstige negler kan stoppe deg fra å bite negler og beskytte dem når de vokser ut; Prøv stress management teknikker hvis du bite negler fordi du er engstelig eller stresset; Paint en bitter-smake polsk, slik som kontroll-IT eller Thum, på neglene. Den forferdelige smaken vil minne deg på å stoppe hver gang du begynner å bite negler; Prøv å erstatte en annen aktivitet, for eksempel tegne eller skrive eller klemme en stress ball eller Silly Putty, når du finner deg selv å bite negler. Hvis du holde oversikt over nervepirrende, vil du bli mer bevisst på de gangene når du bite negler og være i stand til å stoppe vane; Bruk hansker, plaster eller fargede klistremerker når det er mulig for å minne deg om ikke å bite negler; Knips en strikk på innsiden av håndleddet ditt når du begynner å bite negler så du har en negativ fysisk reaksjon på nervepirrende.