nondrug behandlinger for depresjon: samtaleterapi, støttegrupper, TMS, og mer

depresjon Trender

Mange ting kan bidra til å lette din depresjon, og de er ikke alle rusmidler. Medisinering kan være en del av planen, eller hvis din depresjon er mild, kan du oppleve at du får nok lindring fra terapi og endringer i livsstil.

Serotonin fungerer som en nevrotransmitter, en type kjemikalie som bidrar til relé signaler fra ett område av hjernen til en annen. Selv om serotonin produseres i hjernen, hvor det utfører sine primære funksjoner, er rundt 90% av vår serotonin forsyning funnet i fordøyelseskanalen og i blodplater.

Regelmessig trening – den typen som øker pulsen – er god medisin, også for depresjon.

“Det øker blodstrømmen til hjernen, og det kan fremme produksjonen av visse kjemikalier i hjernen som en antidepressant gjør,” sier Andrew Leuchter, MD, en psykiatri professor ved UCLA David Geffen School of Medicine.

Du kan gjøre noen aktivitet. Og det kan være så intens, eller lett, som du vil. I en studie, en rask halvtime tur, 5 dager i uken, var en stor hjelp for personer med mild til moderat depresjon. Det er greit å gjøre mer enn det.

Hvis depresjonen er mer alvorlig, være aktiv er fortsatt en god idé, selv om du kanskje trenger andre behandlinger også.

Depresjon kan holde deg våken, og mangel på søvn kan gjøre deg deprimert. Hvis du ikke får god hvile, legen din. Du må kanskje tester for å se om et annet problem, som søvnapné, er årsaken.

Enkle endringer kan høste fordeler.

For eksempel, ikke lese, se på TV, bruker datamaskinen, eller jobbe i seng. “Det siste du ønsker å gjøre er å delta i en aktivitet når du burde være sover”, sier Amit Etkin, MD, PhD, psykiater og hjerneforsker ved Stanford University.

Prøv disse trinnene

Det kan gjøre en stor forskjell. Du vil møte mennesker som går gjennom de samme tingene du er.

“De kan hjelpe deg til å føle at du ikke er alene, som er en veldig viktig del av [behandling]”, sier Etkin.

Hver gruppe er forskjellig, så du må kanskje prøve flere før du finner en du liker. Før du blir med, spør om fokus, hva en typisk møte er like, og lederens opplæring og tilnærming.

Koreas nye e-serien på diagnostisering, behandling, og leve med overspisingslidelse