NSAIDs (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) og leddgikt

NSAIDs – steroide antiinflammatoriske legemidler – er en type smertestillende. På reseptbelagte doser, disse stoffene også redusere betennelse. Betennelse er kroppens reaksjon på irritasjon eller skade og er preget av rødhet, varme, hevelse og smerte. NSAIDs brukes til å behandle en rekke forhold som forårsaker smerter og betennelser, inkludert leddgikt og senebetennelse. NSAIDs er også brukt til å behandle smerte fra skade eller andre årsaker til langvarige smerter.

NSAIDs som kan kjøpes over-the-counter inkluderer

Ibuprofen er også tilgjengelig som en resept i høyere doser enn de over-the-counter medisiner.

Følgende NSAIDs er bare tilgjengelig med en resept fra lege

Alle reseptbelagte NSAIDs har en advarsel om at medisiner kan øke sjansen for å få et hjerteinfarkt, hjerneslag og mage blødning.

NSAIDs virker ved å blokkere produksjonen av visse kjemikalier i kroppen som forårsaker betennelse.

Det synes ikke å være noen fundamental forskjell i evnen til forskjellige NSAID for å redusere smerte og betennelse. Men kan du oppleve at du får mer lettelse fra en NSAID over en annen og noen NSAIDs kan ha færre bivirkninger enn andre. Effekten er forskjellig fra person til person. Noen NSAIDs kan også være mer praktisk, siden de bare trenger å bli tatt en gang eller to ganger om dagen.

FDA har nylig styrket sin advarsel om at NSAIDs føre til økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, spesielt i høye doser. De har også vært kjent for å forårsake mage blødning. er det viktig at du være oppmerksom på mulige bivirkninger.

NSAIDs er sikrest når lave doser er tatt for korte perioder. Bivirkninger oftest oppstå hvis du tar store doser over lengre tid (måneder eller år). Noen bivirkninger er milde og forsvinner av seg selv eller etter å redusere dosen. Andre kan være mer alvorlig og trenger legehjelp.