obinutuzumab (intravenøst) beskrivelse og merkenavn

Obinutuzumab injeksjon brukes i kombinasjon med klorambucil til behandling av kronisk lymfatisk leukemi (CLL), som er en kreft i de hvite blodlegemer. Det forstyrrer veksten av kreftceller, som til slutt ødelegges av kroppen. Obinutuzumab er et cytostatikum (kreftmedisin).

Denne medisinen skal gis bare av eller under direkte oppsyn av legen din.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av obinutuzumab injeksjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av obinutuzumab injeksjon hos eldre.

Løsning

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

allergi

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Pediatric

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

geriatrisk

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg denne medisinen på et sykehus eller kreftbehandling sentrum. Dette legemidlet gis gjennom en nål plasseres i en av blodårene.

amming

Drug Interactions

andre interaksjoner

Du kan også få medisiner for å forhindre reaksjoner på injeksjons.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Andre medisinske problemer

Sjekk med legen din med en gang hvis du har noen symptomer på leverproblemer, for eksempel hud og øyne snu gul, mørk brunfarget urin, høyresidig magesmerter, feber eller alvorlig tretthet.

Denne medisinen kan øke risikoen for å utvikle en alvorlig og sjelden hjerneinfeksjon som kalles progressiv multifokal leukoencefalopati (PML). Sjekk med legen din med en gang hvis du har mer enn én av disse symptomene: synsforstyrrelser, tap av koordinasjon, klossethet, hukommelsestap, problemer med å snakke eller forstå hva andre sier, eller svake ben.

Denne medisinen kan føre til en infusjonsreaksjon i løpet av få timer etter at du mottar den. Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom du har brystsmerter, feber, frysninger, kløe, elveblest, rødme i ansiktet, utslett, svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, urolig pust, eller hevelser i ansikt, tunge og hals.

Denne medisinen kan føre til en alvorlig type reaksjon som kalles tumorlysesyndrom. Legen din kan gi deg en medisin for å forhindre dette. Ring legen din med en gang hvis du har en nedgang eller endring i urin beløp, leddsmerter, stivhet, eller hevelse, nedre rygg, side, eller magesmerter, en rask vektøkning, hevelse i føtter eller ben, eller uvanlig tretthet eller svakhet.

Obinutuzumab kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Mens du blir behandlet med obinutuzumab, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Obinutuzumab kan senke kroppens motstand og vaksinen kanskje ikke fungerer så bra, eller du kan få infeksjon vaksinen er ment å forhindre. I tillegg bør du ikke være rundt andre personer i husstanden som får levende virusvaksiner fordi det er en sjanse de kunne passere viruset videre til deg. Noen eksempler på levende vaksiner inkluderer meslinger, kusma, influensa (nasal influensa vaksine), poliovirus (oral form), rotavirus og røde hunder. Ikke komme nær dem og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du har spørsmål om dette, snakk med legen din.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.