oesclim depot

Østrogener øker risikoen for livmorkreft, overvåke unormal vaginal blødning. Østrogener med eller uten progestiner skal ikke benyttes til forebygging av kardiovaskulær sykdom eller demens. Økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, invasiv brystkreft, lungeemboli, og dyp venetrombose hos postmenopausale kvinner (50 til 79 år) er rapportert. En økt risiko for å utvikle sannsynlig demens hos postmenopausale kvinner 65 år eller eldre har også blitt rapportert. Østrogener, med eller uten gestagener bør være foreskrevet på det laveste effektive dose og den korteste varighet i samsvar med behandlingsmål og risiko for den enkelte kvinne.

Uhindret østrogener øker risikoen for livmorkreft. Tilsetning av et progestin vil redusere risikoen for endometrial hyperplasia, som kan være en forløper for endometrial cancer. Diagnostiske tiltak bør iverksettes for å utelukke malignitet hos postmenopausale kvinner med udiagnostisert vedvarende eller tilbakevendende unormal genital blødning. Østrogener med eller uten progestiner skal ikke benyttes til forebygging av kardiovaskulær sykdom eller demens. Økt risiko for hjerneslag og dyp venetrombose hos postmenopausale kvinner (50 til 79 år) med østrogen alene er rapportert. Økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, invasiv brystkreft, lungeemboli, og dyp venetrombose hos postmenopausale kvinner (50 til 79 år) med østrogen kombinert med progestiner er rapportert. En økt risiko for å utvikle sannsynlig demens hos postmenopausale kvinner 65 år eller eldre har også blitt rapportert hos kvinner som får østrogen alene eller østrogen kombinert med progestiner. Risiko bør antas å være lik for andre doser, kombinasjoner og doseringsformer østrogener og progestin. Østrogener, med eller uten gestagener bør være foreskrevet på det laveste effektive dose og for et kortest mulig behandlingsvarighet. Bryst spirende og bryst massene i prepubertale kvinner og gynekomasti og bryst massene i prepubertale gutter er blitt rapportert etter utilsiktet sekundær eksponering. Pasienter bør strengt følge anbefalte bruksanvisning.

Bruker For Oesclim

Terapeutisk Klasse: Endokrine-Metabolsk Agent

Farmakologisk Klasse: Østrogen

Østradiol er et østrogen. Hormonet fra oppdateringen, gel og spray absorberes gjennom huden inn i kroppen din. Det virker ved å hindre symptomer, som følelser av varme i ansiktet, halsen og brystet, eller plutselige sterke følelser av varme og svette (hetetokter) hos kvinner i overgangsalderen.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Før du bruker Oesclim

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Bruk av østradiol depotplaster, gel og spray er ikke indisert hos barn. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Selv om hensiktsmessige studier på forholdet av alder til de effekter av østradiol transdermalt plaster, gel, spray og ikke har blitt utført i den geriatriske befolkning, er det ikke geriatriske spesifikke problemer blitt dokumentert til dags dato. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å få brystkreft, slag eller demens, som kan kreve forsiktighet hos pasienter som får østradiol depotplaster, gel og spray.

Studier tyder på at denne medisinen kan endre melkeproduksjon eller sammensetning. Hvis et alternativ til denne medisinen ikke er foreskrevet, bør du overvåke barnet for bivirkninger og tilstrekkelig melk inntak.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder østradiol. Det kan ikke være spesifikke for Oesclim. Vennligst les med forsiktighet.

Det er svært viktig at du bruker denne medisinen bare som anvist av legen din. Ikke bruk mer av det, ikke bruke det oftere, og ikke bruke den for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan føre til uønskede bivirkninger.

Dette legemidlet er til bruk på bare huden. Ikke få det i øynene, nesen, munnen, bryst, eller vagina. Ikke bruk den på hudområder som har kutt, skrubbsår eller brannsår. Hvis det blir på disse områdene, skyll den av med en gang med vann.

Denne medisinen kommer med en pasientinformasjon innsats. Les og følg instruksjonene i innsatsen nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Vask hendene med såpe og vann før og etter bruk av dette legemidlet.

For å bruke lappen

For å bruke spray

Riktig bruk av østradiol

For å bruke gel

Gelen og spray inneholder alkohol og er brannfarlig. Unngå å bruke den i nærheten av åpen ild eller mens røyking.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer å bruke eller endre en lapp, sette en på så snart du kan. Hvis det er nesten på tide å sette på din neste patch, vente til da for å påføre et nytt plaster og hoppe den du savnet. Ikke påfør ekstra lapper for å gjøre opp for en glemt dose.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Ikke bruk Evamist® spray Hvis det har gått mer enn 12 timer siden du gikk glipp av siste dose.

Oppbevar patcher ved romtemperatur i en lukket beholder, borte fra varme, fuktighet og direkte lys.

Forholdsregler når du bruker Oesclim

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal og ikke forårsaker uønskede effekter. Bekken eksamen, bryst eksamen, og mammografi (bryst x-ray) kan være nødvendig å se etter uønskede effekter, med mindre legen din forteller deg noe annet.

Det er lite sannsynlig at en postmenopausal kvinne kan bli gravid. Men, bør du vite at bruk av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for å ha blodpropp, slag eller hjerteinfarkt. Denne risikoen kan fortsette selv etter at du slutter å bruke medisinen. Din risiko for disse alvorlige problemene er enda større hvis du har høyt blodtrykk, høyt kolesterol i blodet, diabetes, eller hvis du er overvektig eller røyker sigaretter. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever forvirring, talevansker, dobbeltsyn, hodepine, en manglende evne til å bevege armer, ben eller ansikts muskler, eller en manglende evne til å snakke.

Oesclim bivirkninger

Oesclim (østradiol)

Ved hjelp av denne medisinen over lang tid kan øke risikoen for brystkreft, livmorkreft, eller livmorkreft. Snakk med legen din om denne risikoen. Hvis du fortsatt har livmor (livmor), spør legen din om du bør også bruke en progestin medisin. Sjekk med legen din hvis du har uvanlig vaginal blødning.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for demens, særlig hos kvinner 65 år og eldre.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for sykdom i galleblæren. Snakk med legen din om denne risikoen.

Fortell lege eller tannlege som har ansvaret for at du bruker dette legemidlet før noen form for kirurgi (inkludert dental kirurgi) eller akutt behandling. Legen din vil avgjøre om du skal fortsette å bruke dette legemidlet. Denne medisinen kan også påvirke resultatene av visse medisinske tester.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis alvorlig hodepine eller plutselig tap av syn eller andre synsforandringer oppstår mens du bruker denne medisinen. Legen din kan ønske deg å ha øynene sjekket av øyelege (øyelege).

Denne medisinen kan føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hendene, ansiktet eller munnen mens du bruker denne medisinen.

Sjekk med ditt barns lege med en gang hvis barnet begynner å ha følgende symptomer: brystvorte eller bryst hevelse eller ømhet hos kvinner, eller utvidelse av brystene hos menn. Barnet ditt kan ha blitt utsatt for denne medisinen.

Ikke la ditt kjæledyr til å slikke eller berøre armen der legemidlet ble brukt. Små kjæledyr kan være følsomme for denne medisinen. Ring kjæledyret veterinær hvis kjæledyret begynner å ha følgende symptomer: brystvorte eller brystforstørrelse, hevelse i vulva, eller noen tegn på sykdom.

Ikke ta andre legemidler eller drikke grapefruktjuice med mindre du diskutere det med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori X Ikke for bruk under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Postmenopausale symptomer østradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Premarin vaginal, Activella, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35, Vivelle, Loestrin 24 Fe, etinyløstradiol / noretindron, Minivelle , Estrogel, Jinteli, konjugerte østrogener aktuell, CombiPatch, Menest, Ena

 eller gå delta i Oesclim støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.