oksybutynin (transdermal rute) beskrivelse og merkenavn

Oxybutynin brukes til å behandle symptomer på overaktiv blære, for eksempel inkontinens (tap av blærekontroll) eller en hyppig behov for å urinere.

Gelen skjemaet er bare tilgjengelig med en resept fra lege. Den Oxytrol® for menn hud patch er bare tilgjengelig med en resept fra lege, men Oxytrol® for kvinner hud patch er tilgjengelig uten resept eller over-the counter (OTC).

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av oksybutynin i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av oksybutynin hos eldre.

Gel / Jelly, Patch, utvidet utgave

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

allergi

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Pediatric

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

geriatrisk

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

andre interaksjoner

Det er svært viktig at du bruker denne medisinen bare som anvist. Ikke bruk mer av det, ikke bruke det oftere, og ikke bruke den for en lengre tid enn legen bestilt.

Andre medisinske problemer

Denne medisinen kommer med en pasientinformasjon innsats. Les og følg instruksjonene i innsatsen nøye. Snakk med legen din hvis du har spørsmål.

dosering

Dette legemidlet er til bruk på bare huden. Ikke få det i øynene, nesen, munnen, brystene eller kjønnsorganene. Ikke bruk den på hudområder som har kutt eller skraper. Hvis det blir på disse områdene, skyll den av med en gang.

For å bruke gel

For å bruke hud patch

Gelen Skjemaet inneholder alkohol som er brannfarlig. Ikke bruk denne medisinen i nærheten av varme, åpen flamme, eller mens røyking.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer å bruke eller endre en lapp, sette en på så snart du kan. Hvis det er nesten på tide å sette på din neste patch, vente til da for å påføre et nytt plaster og hoppe den du savnet. Ikke påfør ekstra lapper for å gjøre opp for en glemt dose.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, gjelder det så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Etter å ha fjernet en brukt patch, kaste lappen i to med den klebrige siden sammen. Sørg for å kaste det ut av rekkevidde for barn og kjæledyr.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du bør fortsette å ta det.

Tapte Dose

Denne medisinen kan føre til en alvorlig type allergisk reaksjon som kalles angioødem. Angioødem kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Slutt å bruke dette legemidlet og kontakt lege med en gang hvis du har utslett, kløe, en stor, bikube-lignende hevelser i ansiktet, øyelokk, lepper, tunge, hals, hender, ben, føtter, eller kjønnsorganer, problemer med å puste eller tetthet i brystet mens du bruker denne medisinen.

Lagring

Hvis du utvikler et hudutslett, elveblest, eller allergisk reaksjon på denne medisinen, må du slutte å bruke medisinen og sjekk med legen din så snart som mulig.

Denne medisinen kan få deg til å svette mindre, forårsaker kroppstemperaturen øker. Vær ekstra forsiktig for ikke å bli overopphetet under trening eller varmt vær mens du bruker denne medisinen, siden overoppheting kan føre til heteslag.

Denne medisinen kan føre til at noen mennesker til å bli svimmel, døsig, eller har tåkesyn. Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du er svimmel, ikke våken, eller ikke i stand til å se godt.

Denne medisinen kan forårsake tørr munn, nese og svelg. For midlertidig lindring av munntørrhet, bruk sukkerfri drops eller tyggegummi, smelte biter av is i munnen, eller bruke en spytt erstatning. Men hvis munnen fortsetter å føles tørr i mer enn 2 uker, sjekk med din lege eller tannlege. Fortsetter munntørrhet kan øke sjansen for dental sykdom, inkludert tannråte, tannkjøttsykdommer, og sopp-infeksjoner.

Unngå å drikke alkohol mens du bruker denne medisinen.

Ikke bruk kosmetikk eller andre hudpleieprodukter på de behandlede hudområder. Du kan imidlertid bruke denne medisinen med en solkrem.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.