okulær migrene: når man skal søke hjelp

Uttrykket “okulær migrene” kan være forvirrende. Den blir også brukt for å referere til to forskjellige tilstander, hvorav den ene vanligvis ikke er grunn til bekymring, og den andre som kanskje har mer-alvorlige komplikasjoner.

I noen tilfeller, beskriver okulær migrene migrene aura som involverer din visjon. Migrene auraer inkluderer en rekke sensasjoner – ofte visuelle, men som også kan omfatte andre opplevelser, som nummenhet – som foran eller følger en migrene. Aura kan noen ganger oppstå uten en tilhørende hodepine.

En migrene aura som påvirker din visjon er vanlig. Visuelle symptomer er kortvarig. En migrene aura involverer visjonen vil påvirke både øyne, og du kan se

Disse symptomene kan midlertidig forstyrre visse aktiviteter, for eksempel lesing eller kjøring, men tilstanden vanligvis ikke regnes som alvorlige.

Noen ganger er okulær migrene brukes som et synonym for den medisinske termen “retinal migrene.” En retinal migrene er en sjelden tilstand som forekommer i en person som har opplevd andre symptomer på migrene. Retinal migrene innebærer gjentatte anfall av kortvarige, svekket syn eller blindhet. Disse anfall kan gå forut for eller følge en hodepine.

En retinal migrene – i motsetning til en migrene aura som påvirker visjon – vil påvirke bare ett øye, ikke begge deler. Men oftest, tap av synet på ett øye er ikke relatert til migrene. Det er vanligvis forårsaket av en annen mer alvorlig tilstand. Så hvis du opplever synstap på det ene øyet, sørg for å se en øyelege.

med

Migrene aura som involverer din visjon

gå til legen din