omalizumab for astma – emneoversikt

Omalizumab (Xolair) er et legemiddel som er godkjent av det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) for bruk i mennesker 12 år og eldre som har moderat eller alvorlig vedvarende astma. Denne medisinen koster mye mer enn noen av de vanlige behandlinger for astma.

Hvis ditt barns tolkning av «styrtende gjennom snøen” høres mer ut som “piping gjennom snøen,” du vet at ferien er her. Det er den tiden av året igjen, når foreldrene drar støvete dekorasjoner ut av kjelleren, plop levende trær nedtynget med i fjor sommer mold og pollen i midten av stue-, og overraske barna sine med en ny kattunge eller valp juledags morgen. Alt i alt, helligdager er et overflødighetshorn av astma triggere for barn; “Hver enkeltes astma utløser forskjellige,” …

Denne medisinen kan bidra til å redusere astma episoder, forbedre peak expiratory flow (PEF), og redusere behovet for andre legemidler. Det kan også redusere akuttmottaket besøk og sykehusopphold. Men mer forskning er nødvendig.

Omalizumab er gitt som et skudd. Dosen avhenger av kroppsvekten din og IgE nivå.

Legen din kan anbefale denne medisinen hvis

Alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi, kan oppstå med omalizumab, men dette er sjelden. Så folk som får denne medisinen er sett i 2 timer etter at de får sine første 2 doser. De bør også bære adrenalin i tilfelle de har en allergisk reaksjon etter behandling.

Ta Astma vurdering for å få personlig handlingsplan

Din astma ikke er godt kontrollert etter bruk av inhalasjonssteroider og langtidsvirkende beta2-agonister eller leukotriene pathway modifikatorer i 3 måneder. Folk som bruker p-piller eller injisert kortikosteroider eller som trenger høye doser inhalasjonssteroider for daglig kontroll kan også vurdere å bruke denne medisinen; Du har alvorlig allergisk astma og symptomene ikke lindres ved å unngå allergener eller tar andre medisiner.

da; Natt