ophthalmoscopy

Ophthalmoscopy (også kalt fundoscopy) er en test som tillater en lege å se innsiden av baksiden av øyet (kalt fundus) og andre strukturer ved hjelp av et forstørrelses instrument (oftalmoskop) og en lyskilde. Det gjøres som en del av en synsundersøkelse og kan gjøres som en del av en rutinemessig fysisk eksamen.

Direkte ophthalmoscopy. Legen bruker et instrument på størrelse med en liten lommelykt med flere objektiver som kan forstørre opp til ca 15 ganger; Indirekte ophthalmoscopy. Legen bruker en liten håndholdt objektiv og enten en spaltelampe mikroskop eller et lett festet til en hårbøyle. Indirekte ophthalmoscopy gir et bredere syn på innsiden av øyet og gir en bedre oversikt over fundus selv om objektivet er formørket av grå stær.

Oppdage problemer eller sykdommer i øyet, for eksempel netthinnen problemer; Å diagnostisere andre tilstander eller sykdommer som skader øyet; Vurdere symptomer som hodepine; Oppdage andre problemer eller sykdommer, som for eksempel hodeskader eller hjernesvulster.

Det finnes to typer av ophthalmoscopy.

Ophthalmoscopy er gjort for å

Ingen spesielle forberedelser er nødvendig før å ha denne testen.

Legen kan bruke øyedråper for å utvide (dilate) elevene. Dette gjør det lettere å se baksiden av øyet. De øyedråper tar ca 15 til 20 minutter for å strekke eleven fullt ut. Legen kan også bruke øyedråper til nummen overflaten av øynene dine. Fortell legen din om

Du kan ha problemer med å fokusere øynene i flere timer etter testen. Det kan være lurt å sørge for å ha noen kjøre deg hjem etter testen. Du vil også trenge å bruke solbriller når du går utenfor eller i et opplyst rom.

Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du har om behovet for testen, sin risiko, hvor det vil bli gjort, eller hva resultatene kan bety. For å hjelpe deg å forstå viktigheten av denne testen, fylle ut den medisinske testen skjema (Hva er et PDF-dokument?).

Du eller noen andre i familien din har glaukom; Du er allergisk mot strekke eller bedøvende øyedråper.