opioid oversikt: det grunnleggende ved disse smerte-lindring medisiner

Smertebehandling Trender

Hvis du nettopp har hatt en operasjon eller en alvorlig skade, eller hvis du har kroniske smerter, kan legen forskrive opioider for å minske ubehag. De har vært i bruk i århundrer og ble først hentet fra poppy anlegget i form av opium.

Mer enn 100 millioner mange mennesker i verden har kroniske smerter. Hvis du er en av dem, kontrollere det vil trolig kreve søker etter behandlinger utover medisin; Det er fordi smertestillende medikamenter, mens nyttig, ofte ikke kan gi fullstendig lindring av smerte. Det kan redusere, men ikke eliminere smerte; Carla Ulbrich, 45, er villige til å bruke medisiner for å kontrollere henne kroniske smerter. Men hun ser det som bare en del av hennes generelle plan. For de siste 20 årene, har lupus og fibromyalgi forårsaket smerte å ulme og …

Det avhenger av situasjonen. Men det finnes flere måter å få opioider

Opioider kan være korttidsvirkende eller langtidsvirkende. Den kortvirkende slag har ofte et opioid som den eneste smerte medisin eller en kombinasjon av et opioid og en annen type av smertestillende, slik som acetaminofen eller ibuprofen. Det kan ta 15-30 minutter for deg å føle lettelse, som skal vare i 3 til 4 timer.

De hjelper med smerte fra alvorlige skader eller kirurgi, og de er vanligvis foreskrevet for smerte som varer bare noen få dager.

Hvis du har hatt moderat til alvorlig smerte i lang tid, kan legen gi deg noe med en mer langvarig effekt. Disse kan gi jevn lettelse i 8-12 timer og er tatt på en vanlig timeplan.

Kort virkende opioider kan også brukes med en langtidsvirkende behandling som “akuttmedisin” for tider når smertene er svært dårlig.

Opioider feste til reseptorer – en del av cellene – funnet i hjerne, ryggmarg, og andre deler av kroppen. De reduserer sending av smerte meldinger til hjernen og redusere følelsen av smerte.

Eksempler på opioider er