orimune

Terapeutisk Klasse: Vaksine

Bruker For Orimune

Polio er en svært alvorlig infeksjon som kan føre til døden. I overlevende av poliovirus infeksjon, forårsaker polio lammelse av musklene, inkludert musklene som gjør at du kan gå og puste. En polio infeksjon kan forlate en person ute av stand til å puste uten hjelp av et strykejern lunge, ute av stand til å gå uten leg bukseseler, eller begrenset til en rullestol. Det finnes ingen kur for polio.

Immunisering mot polio er anbefalt for alle spedbarn fra 6 til 12 ukers alder, alle barn, alle tenåringer opp til 18 år, og enkelte voksne som har større risiko for eksponering for poliovirus enn den generelle befolkningen.

Vaksinen skal administreres av eller under tilsyn av lege eller annet helsepersonell.

Rutinemessig produksjon av oral poliovirus vaksine (OPV) har blitt avviklet i USA, en krise beredskapslager opprettholdes i tilfelle av en poliovirus utbrudd.

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

For en stund etter at du er vaksinert, er det en svært liten risiko for at eventuelle personer som bor i din husstand som ennå ikke har blitt vaksinert mot polio eller som har eller har hatt en immunsvikt tilstanden kan utvikle poliomyelitt (polio) fra å være rundt deg. Snakk med legen din hvis du har spørsmål om dette.

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Orimune

 og Canada, bruk av OPV er ikke anbefalt for barn opp til 6 ukers alder, men Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler OPV vaksinasjon ved fødselen. For spedbarn og barn fra 6 ukers alder og eldre, er OPV forventes ikke å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn det gjør hos voksne.

Mange medisiner har ikke blitt undersøkt spesifikt hos eldre mennesker. Derfor kan det ikke være kjent om de virker på akkurat samme måte som de gjør hos yngre voksne. Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av OPV hos eldre med bruk i andre aldersgrupper, er denne vaksinen ikke forventet å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre personer enn det gjør hos yngre voksne.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Sørg for at legen din vet om du er på noen spesiell diett, for eksempel en lav-sukker diett, fordi OPV kan bli gitt til deg på en sukkerbit.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Fortell legen din at du har mottatt denne vaksinen, eller hvis du skal få noen andre levende virusvaksiner innen en måned etter å ha mottatt denne vaksinen.

I svært sjeldne tilfeller, friske personer som har tatt den poliovirusvaksine levende oral (OPV) og friske personer som er nærkontakter av voksne eller barn som har tatt OPV har blitt smittet av polio virus og har blitt lammet.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Tilgjengelighet Utgått Utgått

Riktig bruk av Orimune

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

 eller gå delta i Orimune støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.

Forholdsregler når du bruker Orimune

Orimune bivirkninger

Orimune (poliovirus vaksine, live, trivalent)