orto-cyclen

Ortho-Cyclen (R), Ortho Tri-Cyclen (R): Sigarettrøyking øker risikoen for alvorlige kardiovaskulære bivirkninger fra kombinasjonen oral contraceptive bruk. Denne risikoen øker med alder og antall sigaretter røykt og er ganske markert hos kvinner over 35 år. Bruk av kombinasjons p-piller er kontraindisert hos kvinner over 35 år som røyker, Ortho Tri-Cyclen (R) Lo: Sigarettrøyking øker risikoen for alvorlige kardiovaskulære bivirkninger fra oral contraceptive bruk. Denne risikoen øker med alderen og med storrøykere (15 eller flere sigaretter per dag), og er ganske markert hos kvinner over 35 år. Kvinner som bruker p-piller bør sterkt rådes til ikke å røyke.

Bruker For Ortho-Cyclen

Terapeutisk Klasse: triphasic Prevensjons Kombinasjon

Farmakologisk Klasse: Østrogen

Etinyløstradiol og norgestimat kombinasjonen er også brukt til å behandle moderat akne hos kvinner (minst 15 år) som begynte å ha menstruasjon og ønsker også å bruke denne medisinen for prevensjon.

Ingen prevensjonsmiddel er 100 prosent effektiv. Prevensjonsmetoder som har kirurgi for å bli steril eller ikke å ha sex er mer effektive enn p-piller. Diskutere alternativer for prevensjon med legen din.

Denne medisinen forhindrer ikke HIV-infeksjon eller andre seksuelt overførbare sykdommer. Det vil ikke hjelpe som nødprevensjon, for eksempel etter ubeskyttet seksuell kontakt.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Før du bruker Ortho-Cyclen

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av etinyløstradiol og norgestimat kombinasjonen er ikke utført hos barn. Imidlertid er pediatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av denne medisinen i tenåringer ikke forventet. Denne medisinen kan brukes for prevensjon i tenårene kvinner, men bør ikke brukes før starten av menstruasjon.

Passende studier på forholdet mellom alder til effektene av etinyløstradiol og norgestimat kombinasjonen er ikke utført i geriatrisk befolkningen. Denne medisinen skal ikke brukes hos eldre kvinner.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av følgende kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men kan være uunngåelig i noen tilfeller. Hvis det brukes sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker denne medisinen, eller gi deg spesielle instruksjoner om bruk av mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder etinyløstradiol og norgestimat. Det kan ikke være spesifikt for Ortho-cyklen. Vennligst les med forsiktighet.

For å gjøre ved hjelp av p-piller som trygg og pålitelig som mulig, bør du forstå hvordan og når du skal ta dem og hvilke effekter kan forventes.

Denne medisinen kommer med pasient instruksjoner. Les og følg disse instruksjonene nøye. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du har noen spørsmål.

Denne medisinen er tilgjengelig i blisterpakninger med Dialpak® tablett dispenser eller en Veridate® tablett dispenser. Hver blisterpakning inneholder 28 tabletter med forskjellige farger som må tas i samme rekkefølge som anvist på blisterpakningen.

Når du begynner å bruke legemidlet, kroppen din vil kreve minst 7 dager for å justere før en graviditet vil bli forhindret. Bruk en annen form for prevensjon, for eksempel kondom, sæddrepende middel, eller membran, for de første 7 dager etter første syklus av piller.

Ta denne medisinen på samme tid hver dag. P-piller fungerer best når ikke mer enn 24 timer mellom dosene.

Ikke hopp eller forsinkelse ta pillen med mer enn 24 timer. Hvis du savner en dose, kan du bli gravid. Spør legen din om måter å hjelpe deg å huske å ta pillene dine eller om du bruker en annen metode for prevensjon.

Riktig bruk av etinyløstradiol og norgestimat

Du kan føle deg syk eller kvalm, spesielt i løpet av de første månedene som du tar denne medisinen. Hvis kvalme er kontinuerlig og ikke går bort, ring din lege.

Følg instruksjonene i pakningsvedlegget eller ringe legen din dersom du kaster opp eller har diaré i løpet av tre til fire timer for å ta denne medisinen.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Legen din kan be deg om å starte dose på den første dagen i menstruasjonen (kalt dag 1 start) eller på den første søndag etter menstruasjonsperioden starter (kalt søndag start). Når du begynner på en bestemt dag er det viktig at du følger den planen, selv om du går glipp av en dose. Ikke endre tidsplanen på egen hånd. Hvis planen som du bruker er ikke praktisk, sjekk med legen din om å endre den. For en søndag start, må du bruke en annen form for prevensjon (f.eks, kondom, pessar, sæddrepende middel) de første 7 dagene.

Du bør begynne din neste og alle påfølgende 28-dagers regimer av behandlingen på samme ukedag som den første diett begynte og følger samme timeplan.

Ring din lege eller apotek for å få instruksjoner.

Denne medisinen har spesielle pasient instruksjoner om hva du skal gjøre hvis du glemmer en dose. Les og følg disse instruksjonene nøye og ringe legen din hvis du har spørsmål.

Forholdsregler når du bruker Ortho-Cyclen

Sørg for at legen din vet om du glipp av perioden 2 måneder på rad, fordi dette kan bety at du er gravid.

Du kan ikke ha en periode for den måneden hvis du går glipp av mer enn én dose eller endre tidsplanen.

Du kunne ha lett blødning eller spotting hvis du ikke tar en pille i tide. Jo flere piller du savner, jo mer sannsynlig er det at du har blødning.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Orto-cyclen bivirkninger

Ortho Cyclen (etinyløstradiol / norgestimate)

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal og ikke forårsaker uønskede effekter. Disse besøkene vil vanligvis være hver 6 til 12 måneder, men noen leger krever dem oftere. Legen din kan også være lurt å sjekke blodtrykket ditt mens du tar dette legemidlet.

Selv om du bruker denne medisinen for å hindre graviditet, bør du vite at bruk av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang. Sørg for at legen din vet om du har hatt en baby innen 4 uker før du begynner å bruke legemidlet.

Vaginal blødning av ulike mengder kan oppstå mellom din vanlige menstruasjonsperioder i løpet av de første 3 månedene. Dette kalles spotting når svak, eller gjennombruddsblødninger når tyngre.

Sjekk med legen din med en gang hvis du savner en menstruasjon. Ubesvarte perioder kan oppstå hvis du hopper over en eller flere tabletter, og har ikke tatt pillene dine nøyaktig som anvist. Hvis du går glipp av to perioder på rad, snakk med legen din. Du må kanskje en graviditetstest.

Hvis du mistenker at du kan være gravid, slutte å ta denne medisinen umiddelbart og sjekk med legen din.

Ikke bruk denne medisinen hvis du røyker sigaretter, eller hvis du er over 35 år. Hvis du røyker mens du bruker p-piller, øker du risikoen for å ha en blodpropp, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Risikoen er enda høyere hvis du er over 35 år, hvis du har diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, eller hvis du er overvektig. Snakk med legen din om måter å slutte å røyke. Hold din diabetes under kontroll. Spør legen din om kosthold og trening for å kontrollere vekten og kolesterolnivå.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for å få blodpropp problemer. Sjekk med legen din med en gang hvis du har smerter i brystet, lysken eller ben, spesielt kalver, vanskeligheter med å puste, en plutselig, alvorlig hodepine, sløret tale, plutselig, uforklarlig kortpustethet, plutselig uforklarlig kortpustethet , et plutselig tap av koordinasjon, eller visjon endringer mens du bruker denne medisinen.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for brystkreft eller livmorhalskreft. Snakk med legen din om denne risikoen. Sjekk med legen din umiddelbart hvis din erfaring unormal vaginal blødning.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis du bruker kontaktlinser eller hvis tåkesyn, problemer i lesing, eller enhver annen endring i synet oppstår under eller etter behandling. Legen din kan ønske en øyelege for å sjekke øynene dine.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har smerter eller ømhet i øvre del av magen, mørk urin eller blek avføring, eller gule øyne eller hud. Disse kan være symptomer på en alvorlig leverproblem.

Ved hjelp av denne medisinen kan øke risikoen for galleblæren kirurgi. Snakk med legen din om denne risikoen.

Denne medisinen kan gjøre huden mer følsom for sollys. Bruk solkrem. Ikke bruk sunlamps eller tanning beds. Fortell legen din hvis du har en historie mørke flekker i huden rundt pannen, nesen, kinnene og rundt munnen, spesielt under graviditet.

Sjekk med legen din før du fyller en gammel resept, spesielt etter en graviditet. Du vil trenge en annen fysisk undersøkelse og legen din kan endre resept.

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker denne medisinen. Resultatene av noen medisinske tester kan bli påvirket av dette legemidlet. Du må kanskje også å slutte å bruke dette legemidlet i minst 4 uker før og 2 uker etter å ha en større operasjon.

Ikke spis grapefrukt eller drikke grapefruktjuice mens du bruker denne medisinen. Grapefrukt og grapefruktjuice kan endre mengden av legemidlet som absorberes i kroppen.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte (f.eks johannesurt) eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori X Ikke for bruk under graviditet

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Prevensjon Levonova, Depo-Provera, medroksyprogesteron, Provera, Nexplanon, NuvaRing

Unormal livmor blødning Levonova, Premarin, Megace, Depo-Provera, megestrol medroksyprogesteron

Endometriose Lupron, Depo-Provera, medroksyprogesteron, Provera, noretindron, Ortho Tri-Cyclen

Gonadotropin Hemming Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, TriNessa, Tri-Sprintec