osteoporose årsaker: mangel på kalsium og mosjon, røyking, og mer

Er du søker etter hva som forårsaker osteoporose? Du kan bli overrasket over å høre at mange faktorer bidrar til tilstanden. For eksempel, er en nedgang i østrogen i overgangsalderen en årsak. Det er også en genetisk komponent. Hvis din mor eller bestemor hadde osteoporose, er sjansene større for at du vil utvikle det, også.

Selv om osteoporose ikke kan reverseres, kan det forhindres og behandles på en rekke måter; Det er kalsium og vitamin D, både nøkkelen til beinhelse. Trening er en viktig del av å styrke beinmasse. Det finnes medikamenter på markedet som langsom bentap og selv holde løftet om å bygge nye bein; tar en titt.

I barndommen og ungdomsårene, kroppen bryter stadig ned gamle bein og gjenoppbygger nye bein. Den gjør dette gjennom en prosess som kalles “ombygging.” I løpet av denne tiden, bygger kroppen mer ben enn den fjerner, og så ben vokse og bli sterkere.

Du hører ofte hvor viktig det er for kvinner å få nok kalsium. Men det er like viktig – kanskje enda viktigere – at barn og tenåringer får rikelig bein øker kalsium. Det er også viktig for dem å utøve daglig for å bygge sterke bein.

For de fleste kvinner, den totale mengden av bein topper sted mellom alderen 25 og 30. Det kan toppe enda raskere for noen kvinner, avhengig av deres risikofaktorer for osteoporose.

Når den totale mengden av bein topper, snur tidevannet. På et tidspunkt, vanligvis rundt 35 år, kvinner begynner å miste beinet.

Mens noen bein går tapt hvert år, frekvensen av bein øker taps dramatisk i fem til ti år etter menopause. Deretter, i flere år, nedbryting av benet foregår ved en mye større hastighet enn bygging av nye ben. Dette er prosessen som til slutt fører til osteoporose.

I løpet av denne tiden, selv om beina dine kan fortsatt være sterk nok til å hindre uvanlige brudd, og du har ingen tegn til å varsle deg om sykdommen, kan bentap bli påvises med en bentetthetsmåling.

Ja. Menn får osteoporose. Faktisk, om lag 2 millioner menn over 65 år har osteoporose. Osteoporose vanligvis starter senere og langsommere hos menn. Likevel, osteoporose hos menn er like invalidiserende og smertefullt som det er hos kvinner.