osteoporose: behandling for et brukket håndledd eller underarm

Når du har osteoporose og bryte håndleddet eller underarm, behandlingstilbud i hovedsak avhengig av hva slags brudd du har.

I bunnen av hånden din er åtte små bein. Denne gruppen er rett ved siden av endene av de to underarm bein: radius og ulna. Sammen med leddbånd som kobler dem, gjør de opp håndleddet felles.

Høres dette ut som deg? Mens alle andre er på Starbucks får sin morgen latte, er du på automaten plukke opp en Diet Coke. Og hvis du kommer til en film, popcorn bare ville ikke være komplett uten en stor brus. Men det kan være en sammenheng mellom brus og osteoporose som kan være å sette dine bein i fare.

Din radius og ulna kan bryte på noe punkt langs sin lengde. Vanligvis er både brudd på samme tid. Når det skjer nær bunnen av hånden din, er det som kalles et brukket håndledd. Hvis det er lenger opp beinet mot albuen, har du en ødelagt underarm.

Noen ganger brudd på grunn av osteoporose kan ikke vokse sammen igjen lett, fordi mangler for mye bein. Hvis legen mener bein kan ikke være stabil nok for en støpt, han kan anbefale operasjon.

Du kan også trenge en operasjon dersom bruddet knust bein, eller hvis stykkene ikke er på linje rett.

Kirurgi. Din kirurg legger noe til beinet for å holde den på plass, for eksempel

Behandling uten kirurgi. Hvis bitene av bein er stilt opp riktig, vil legen din sette på håndleddet eller armen i gips. Dette holder den stille mens det gror.

Du vil sannsynligvis måtte bære støpt i ca 4 til 6 uker. Armene kan noen ganger ta opptil tre til seks måneder for å vokse sammen igjen.

Hvor raskt du gjenopprette avhenger av din beinhelse. Mens du helbrede legen din vil

Det tar et år eller mer for å fullt igjen fra et brukket håndledd eller underarm. Legen kan anbefale fysioterapi som du kommer tilbake til det normale.

KILDER

Internasjonal Osteoporose Foundation: “Om Osteoporose”.

Pressemelding, International Osteoporosis Foundation.

Academy of Orthopaedic Surgeons: “Anbefalinger for Forbedre behandling av pasienter med skjørhet Brudd”, “håndleddsbrudd”, “Voksen underarm brudd.

Pesce, V. kliniske tilfeller i Mineral og bein metabolisme, 2009.

Society for Surgery av hånd: “. Wrist Sprekker – håndleddsbrudd”

Pietri, M. kliniske tilfeller i Mineral og bein metabolisme, 2007.