over-the-counter avføringsmidler for forstoppelse: Bruk med forsiktighet

Før prøver avføringsmidler

Avføringsmidler kan lindre og forebygge forstoppelse. Men ikke alle avføringsmidler er trygt for langsiktig bruk. Overforbruk av visse avføringsmidler kan føre til avhengighet og nedsatt tarmfunksjon.

Hvordan avføringsmidler avlaste forstoppelse

Hvis du har opplevd ubehag av forstoppelse, har du kanskje prøvd over-the-counter avføringsmidler. En rekke faktorer – blant annet et dårlig kosthold, fysisk inaktivitet, graviditet, sykdom, reise og noen medisiner – kan forstyrre normal tarmfunksjon og føre til forstoppelse. Imidlertid, avføringsmidler kan ikke være løsningen.

Hvor ofte du har avføring varierer, men folk normalt har så mange som tre avføringer i døgnet for å så få som tre en uke. Du kan bli forstoppet hvis du har færre avføringer enn det som er normalt for deg. I tillegg kan forstoppelse medføre avføring som er vanskelige å passere fordi de er hard, tørr eller liten.

Men før du slår til avføringsmidler, kan du prøve disse endringer i livsstil for å hjelpe med forstoppelse

Livsstil forbedringer avlaste forstoppelse for mange mennesker, men hvis problemene fortsetter til tross for disse endringene, kan neste valg være en mild avføringsmiddel.

Avføringsmidler fungerer på ulike måter, og effektiviteten til hver avføringsmiddel type varierer fra person til person. Generelt, bulk-forming avføringsmidler, også referert til som fiber kosttilskudd, er den mest skånsomme på kroppen din og tryggest å bruke lang sikt. Metamucil og Citrucel faller inn under denne kategorien.

Stimulerende avføringsmidler, som for eksempel Dulcolax og senokot, er den tøffeste og bør brukes bare av og til.

Muntlige avføringsmidler kan forstyrre kroppens opptak av enkelte medisiner og næringsstoffer. Noen avføringsmidler kan føre til elektrolyttforstyrrelser, spesielt etter langvarig bruk. Elektrolytter – som omfatter kalsium, klorid, kalium, magnesium og natrium – regulere en rekke kroppsfunksjoner. En elektrolyttforstyrrelser kan forårsake unormal hjerterytme, svakhet, forvirring og beslag.