oversikt – hjerne AVM (arteriovenøs malformasjon)

Brain AVM

Brain AVM

Normale og unormale blodkar

Normale og unormale blodkar

I en hjerne AVM, passerer blod direkte fra arteriene til venene via unormale fartøy. Dette forstyrrer den normale prosessen med hvordan blodet sirkulerer gjennom hjernen.

I en hjerne AVM, passerer blod direkte fra arteriene til venene via en floke av unormale blodkar.

En hjerne arteriovenøs malformasjon (AVM) er en floke av unormale blodkar sammenhengende arterier og vener i hjernen.

Arteriene er ansvarlig for å ta oksygenrikt blod fra hjertet til hjernen. Vener bære oksygenfattig blod tilbake til lungene og hjertet. En hjerne AVM forstyrrer denne viktige prosessen.

En arteriovenøs malformasjon kan utvikle seg hvor som helst i kroppen, men oftest skjer i hjernen eller ryggraden. Likevel, hjerne AVMs er sjeldne og påvirker mindre enn 1 prosent av befolkningen.

Årsaken til AVMs er ikke klart. De fleste mennesker er født med dem, men de kan av og til dannes senere i livet. De er sjelden gått ned blant familier genetisk.

Noen mennesker med hjerne AVMs opplever tegn og symptomer som hodepine eller anfall. AVMs er ofte funnet etter en hjerneskanning for en annen helseproblem eller etter blodårene sprekke og forårsake blødninger i hjernen (blødning).

Når diagnosen, kan en hjerne AVM ofte bli behandlet på riktig måte for å hindre komplikasjoner, for eksempel hjerneskade eller slag.

Finn ut hvorfor er det beste stedet for din omsorg.