pamidronat intravenøs

Terapeutisk Klasse: Kalsium Regulator

Bruker For pamidronat

Kjemisk Klasse: Bisfosfonater

pamidronat skal kun administreres av eller under tilsyn av lege.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er pamidronat injeksjon brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For pamidronat, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på pamidronat eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av pamidronat injeksjon i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av pamidronat injeksjon hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte nyre, lever eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får pamidronat injeksjon.

Før du bruker pamidronat

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Fortell din lege hvis du tar noen andre reseptbelagte eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisin.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av pamidronat. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi deg pamidronat. pamidronat gis gjennom en nål plassert i en vene.

Legen kan også gi deg vitaminer som inneholder vitamin D og kalsium. Fortell legen din dersom du er i stand til å ta disse kosttilskudd.

Drikk ekstra væske slik at du vil passere mer urin mens du bruker pamidronat. Dette vil holde nyrene fungerer godt, og bidra til å forhindre nyreproblemer. Men det er også viktig å ikke drikke for mye væske. Snakk med legen din om riktig mengde væske for deg.

Dosen av pamidronat vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av pamidronat. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk etter at du har mottatt pamidronat injeksjon. Hvis tilstanden har blitt bedre, må fremgangen fortsatt kontrolleres. Resultatene fra laboratorietester eller forekomsten av visse symptomer vil fortelle legen din hvis tilstanden kommer tilbake og en annen behandling er nødvendig.

Ved hjelp av pamidronat mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

For pasienter som bruker pamidronat for hyperkalsemi (for mye kalsium i blodet)

Legen må vite hvis du har en historie med problemer med munnen eller tennene (for eksempel tannkjøttsykdom). Sørg for at legen din vet om du har blitt behandlet med et bisfosfonat medisin, for eksempel alendronat (Fosamax®), etidronate (Didronel®), pamidronat (Aredia®), risedronate (Actonel®), eller tiludronat (Skelid®) i det siste .

Du må kanskje ha en dental eksamen før du begynner å bruke pamidronat.

Det er viktig at du sjekker med legen din før du har noen tannbehandling eller operasjoner gjort mens du mottar pamidronat. Fortell legen din med en gang hvis du har kjeven tetthet, hevelse, nummenhet eller smerter eller en løs tann. Dette kan være symptomer på en alvorlig problem med kjeven din.

Sørg for at du forteller legen din om eventuelle nye medisinske problemer, spesielt med tennene eller kjeven. Fortell legen din med en gang hvis du har alvorlig bein, ledd eller muskelsmerter etter å ha mottatt pamidronat.

pamidronat kan øke risikoen for å utvikle brudd i lårbeinet. Dette kan være mer vanlig hvis du bruker den i lang tid. Sjekk med legen din med en gang hvis du har en kjedelig eller verkende smerter i lår, lyske og hofte.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Riktig bruk av pamidronat

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

Forholdsregler når du bruker pamidronat

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Osteolytiske lesjoner av myelomatose Reclast, Zometa, zoledronsyre, Aredia, pamidronat, Aclasta

Breast Cancer, skjelettmetastaser Aredia, pamidronat

Hyperkalsemi furosemid, Lasix, kalsitonin, miacalcin, Aredia, pamidronat

Sykelig hyperkalsemi prednison, deksametason, Decadron, XGEVA, Reclast

pamidronat bivirkninger

pamidronat