patent foramen ovale tester og diagnose

En lege opplært i hjertesykdommer (kardiolog) kan bestille en av følgende tester for å diagnostisere en patent foramen ovale

En ekkokardiogram viser anatomi, struktur og funksjon av hjertet ditt. Standarden form av denne testen kalles en transtorakal ekkokardiogram.

Med denne testen, sprer en tekniker gel på brystet og deretter trykker på en enhet som kalles en svinger mot huden over hjertet. Svingeren avgir høyfrekvente lydbølger og registrerer lydbølgen ekko som de reflekteres av interne strukturer i hjertet. En datamaskin konverterer ekkoene i bevegelige bilder på en skjerm. Variasjoner av denne fremgangsmåte kan anvendes for å identifisere patent foramen ovale, inkludert

ekkokardiogram

Color Doppler. Når lydbølger sprette av blodlegemer som beveger seg gjennom hjertet, de endrer banen. Disse karakteristiske forandringer (Doppler signaler) og datastyrt fargelegging av disse signalene kan hjelpe legen din undersøke hastighet og retning av blodstrøm i ditt hjerte.

Hvis du har et patent foramen ovale kan en farge-Doppler ekkokardiogram påvise blodstrømmen mellom høyre atrium og venstre atrium.

transesophageal echocardiogram

Saline kontrast studie (boble studien). Med denne løsning blir en steril saltoppløsning rystes inntil små bobler form og deretter injiseres inn i en blodåre. Boblene reise til høyre side av hjertet ditt og vises på ekkokardiogram.

andre tester

Hvis det ikke er noen hull mellom venstre atrium og høyre atrium, vil boblene bare filtreres ut i lungene. Hvis du har et patent foramen ovale, vil noen bobler på venstre side av hjertet. Dette er vanskeligere å oppdage med transtorakal bildebehandling generelt.

Denne testen anvender en liten transduser er festet til et rør satt ned i spiserøret – den delen av fordøyelseskanalen som går fra halsen til magen. På grunn av at spiserøret ligger nær hjertet, som har transduseren plassert der gir et detaljert bilde av hjertet og blodstrømmen gjennom hjertet.

Bruken av en ekkokardiogram transesophageal gjør det lettere å se et patent foramen ovale enten ved en farge-Doppler eller en saltløsning kontrast studie.

Legen din kan anbefale ytterligere tester hvis du er diagnostisert med en patent foramen ovale og du har hatt slag. Legen kan også henvise deg til en lege opplært i hjernen og nervesystemet forhold (nevrologen).