pet allergi årsaker

Allergi oppstår når immunsystemet reagerer på et fremmed stoff som pollen, mugg eller kjæledyr dander.

Immunsystemet produserer proteiner som kalles antistoffer. Disse antistoffene beskytte deg mot uønskede inntrengere som kan gjøre deg syk eller forårsake en infeksjon. Når du har allergi, gjør immunforsvaret antistoffer som identifiserer din spesielle allergen som noe skadelig, selv om det ikke er det. Når du inhalerer allergenet eller kommer i kontakt med det, reagerer immunforsvaret og gir en betennelsesreaksjon i din nese passasjer eller lunger. Langvarig eller vanlig eksponering for allergenet kan føre til at det pågående (kronisk) inflammasjon assosiert med astma.

Allergener fra katter og hunder er funnet i hudceller dyrene skur (flass), samt i spytt, urin og svette og på pelsen deres. Dander er et spesielt problem fordi det er svært liten og kan forbli i luften i lengre tid med den minste bit av luftsirkulasjon. Den samler også lett i stoppede møbler og holder seg til klærne.

Pet spytt kan holde oss til tepper, sengetøy, møbler og klær. Tørket spytt kan bli luftbårne.

Katter og hunder

Gnagere og kaniner

Såkalte allergivennlige katter og hunder kan kaste mindre pels enn Shedding typer, men ingen rasen er virkelig allergivennlig.

Gnagere dyr inkluderer mus, ørkenrotte, hamstere og marsvin. Allergener fra gnagere er vanligvis til stede i håret, dander, spytt og urin. Støv fra kull eller sagflis i bunnen av burene kan bidra til luftbårne allergener fra gnagere.

andre kjæledyr

Rabbit allergener er til stede i dander, hår og spytt.

Pet allergi er sjelden forårsaket av dyr som ikke har pels, som fisk og krypdyr.