pet allergi behandlinger og medisiner

Den første linjen av behandling for å kontrollere kjæledyr allergi er å unngå allergifremkallende dyr så mye som mulig. Når du minimere eksponering for kjæledyr allergener, bør du forvente å ha allergiske reaksjoner som er sjeldnere eller mindre alvorlige. Men det er ofte vanskelig eller umulig å eliminere helt eksponering for dyr allergener. Selv om du ikke har et kjæledyr, kan du uventet støte kjæledyr allergener transporteres på andres klær.

I tillegg til å unngå kjæledyr allergener, kan det hende du trenger medisiner for å kontrollere symptomer.

Legen din kan henvise deg til å ta en av følgende medisiner for å forbedre nasal allergi symptomer

Decongestants kan hjelpe krympe hovne vev i nesegangene og gjøre det lettere å puste gjennom nesen. Noen over-the-counter allergi tabletter kombinere et antihistamin med en decongestant. Orale slimhinneavsvellende midler kan øke blodtrykket og bør ikke tas hvis du har høyt blodtrykk, glaukom eller hjerte- og karsykdommer. Hos menn med en forstørret prostata, kan stoffet forverre tilstanden. Snakk med legen din om du kan trygt ta en decongestant.

allergi medisiner

andre behandlinger

Over-the-counter decongestants tatt som en nesespray kan kort redusere allergisymptomer. Hvis du bruker en slimhinneavsvellende spray for mer enn tre dager på rad, kan det bidra til lunger.