pneumokokk lungebetennelse

Årsaken

Overføring

Lungebetennelse er en lungesykdom. Pneumokokk lungebetennelse, en slags lungebetennelse, kan infisere de øvre luftveier og kan spre seg til blodet, lungene, mellomøret, eller nervesystemet.

Pneumokokk lungebetennelse fører hovedsakelig sykdom hos barn yngre enn 5 år og voksne 65 år eller eldre. De eldre er spesielt utsatt for å få alvorlig syke og dø av denne sykdommen. I tillegg er folk med visse medisinske tilstander, som kronisk hjerte, lunge, eller leversykdommer, eller sigdcelleanemi er også økt risiko for å få pneumokokklungebetennelse. Personer med HIV / AIDS eller personer som har hatt organtransplantasjoner og tar medisiner som senker sin motstand mot infeksjon er også høy risiko for å få denne sykdommen.

symptomer

Lungebetennelse kan være forårsaket av en rekke virus, bakterier, sopp og noen ganger. Pneumokokk lungebetennelse er forårsaket av bakterier som kalles Streptococcus pneumoniae, eller strep. S. pneumoniae kalles også pneumococcus.

Diagnose

Pneumokokker spres gjennom kontakt med folk som er syke eller som bærer bakterien i halsen. Du kan få pneumokokklungebetennelse fra dråpesmitte fra nese eller munn til en smittet person. Det er vanlig for folk, spesielt barn, å bære bakterier i halsen uten å være syk.

Behandling

Pneumokokk lungebetennelse kan begynne plutselig. Du kan først ha en alvorlig risting kulden som etterfølges vanligvis av

Andre symptomer kan være

Forebygging

Din helsepersonell kan diagnostisere lungebetennelse basert på

Andre bakterier og bakterier kan også forårsake lungebetennelse. Derfor, hvis du har noen av symptomene på lungebetennelse, bør du få diagnostisert tidlig og begynne å ta medisiner, dersom det er hensiktsmessig.

Din helsepersonell kan vanligvis diagnostisere pneumokokklungebetennelse ved å finne S. pneumoniae bakterier i blod, spytt, eller lunge væske.

Din helsepersonell vil vanligvis forskrive antibiotika for å behandle denne sykdommen. Symptomene på pneumokokk lungebetennelse vanligvis forsvinne innen 12 til 36 timer etter at du begynner å bruke legemidlet.

Noen bakterier som S. pneumoniae, men er nå i stand til å motstå og bekjempelse av antibiotika. Slike antibiotikaresistens er økende over hele verden fordi disse medisinene er used eller misbrukt. Derfor, hvis du er i faresonen for å få pneumokokklungebetennelse, bør du snakke med helsepersonell om hva du kan gjøre for å forhindre det.

Å få pneumokokkvaksinen er den viktigste måten du kan redusere sjansene for å få pneumokokk lungebetennelse. Vaksiner er tilgjengelig for barn og voksne.

theernment () anbefaler at du får pneumokokklungebetennelse vaksine hvis du er i en av følgende grupper

 anbefaler også at alle babyer og barn yngre enn 59 måneder gamle får pneumokokkvaksinen. Barn over 24 måneder gamle som har høy risiko for å få pneumokokksykdom og voksne med risikofaktorer kan motta pneumokokkpolysakkaridvaksinen.

Ta kontakt med helsepersonell for å finne ut om du eller barnet ditt skal vaksineres for å hindre pneumokokk lungebetennelse.

I ca 30 prosent av personer med pneumokokklungebetennelse, bakteriene invadere blodet fra lungene. Dette forårsaker bakteriemi, en meget alvorlig komplikasjon av pneumococcal lungebetennelse som også kan føre til andre problemer med lungene og visse hjerteproblemer.

theernment støtter forskning på mer effektive forebyggende og behandlingsmetoder for å kontrollere lungebetennelse og dets årsaker inkludert

theernment forskning har gitt viktige bidrag til utviklingen av pneumokokk konjugatvaksine for barn. Denne vaksinen forebygger pneumokokksykdommer hos babyer og småbarn, og er den siste forhånd i å utvikle vaksiner mot vanlige bakterielle infeksjoner.

komplikasjoner

Forskning