pneumokokksykdom

Diagnose

Antibiotikaresistens, HIV forverres Threat

Lær hvordan immunisere en kritisk del av et fellesskap beskytter de fleste medlemmer av samfunnet fra spredning av mange smittsomme sykdommer.

Streptococcus pneumoniae er bakterier som ofte finnes i de øvre luftveiene hos friske barn og voksne. Disse bakteriene, men kan også føre til en rekke infeksjoner-fra relativt milde øreinfeksjoner til dødelig lungebetennelse, meningitt, og sepsis. Alvorlig pneumokokkinfeksjoner kan forekomme gjennom hele livet, men barn under 2 år og eldre er mest utsatt.

Lagre liv med vaksiner

Alvorlig pneumokokkinfeksjoner er en stor global helseproblem. Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at mer enn 1,6 millioner mennesker-inkludert mer enn 800.000 barn under 5 år gammel dør hvert år av pneumokokkinfeksjon. Nesten alle disse dødsfallene skjer i verdens fattigste land. Pneumokokk meningitt er den mest alvorlige formen for pneumokokksykdom og en av de mest dødelige barnesykdommer. I utviklingsland, det dreper eller deaktiverer 40 til 70 prosent av barn som får det.

Raske fakta om pneumokokksykdom og vaksinasjons

De viktigste årsakene til død av pneumokokker er lungebetennelse, hvor væsken fyller lungene, hindrer oksygen fra å nå blodet; meningitt, en infeksjon av fluidet som omgir ryggmargen og hjernen; og sepsis, en overveldende infeksjon av blodet ved toksin-produserende bakterier.

Lungebetennelse kan diagnostiseres på en rekke forskjellige måter. En brystet X-ray er den mest spesifikke måten å diagnostisere lungebetennelse. Helsepersonell kan også diagnostisere mange tilfeller ved hjelp av et stetoskop og / eller observere et barns respirasjonsfrekvens og pustemønster.

Resources

Data fra en nylig publisert studie tyder på at problemet med pneumokokksykdom vil øke i kjølvannet av økende HIV-infeksjon. Data fra en sørafrikansk studie viser at barn med HIV / AIDS er 20 til 40 ganger mer sannsynlig å få pneumokokksykdom enn barn uten HIV / AIDS.

Nye, livreddende pneumokokkvaksiner er trygge og svært effektive i å forebygge pneumokokksykdom. Siden 2000, da amerikanske spedbarn begynte å motta rutinemessig vaksinasjon mot pneumokokksykdom, har landet nesten eliminert barndom pneumokokksykdom forårsaket av vaksine serotyper. I tillegg har vaksinering av barn redusert spredning av pneumokokk bakterier slik at voksne har mindre kontakt med pneumokokker og er således indirekte beskyttet mot pneumokokkinfeksjon.

Referanser