poliovaksine

Resources

Relaterte nettsteder

12 april 2005 markerte 50-årsjubileet for utviklingen av den første effektive poliovirus vaksine. På denne dagen i 1955, journalister samlet seg ved University of Michigan i Ann Arbor å høre den banebrytende nyheten om at en vaksine hadde blitt utviklet som forhindret den fryktede komplikasjon av infeksjon med poliovirus-ryggmarg ødeleggelse som resulterer i muskel degenerasjon.

Dr. Jonas Salk, en 40 år gammel lege, og hans team av forskere ved University of Pittsburgh hadde utviklet en vaksine for å stoppe en infeksjon som hvert år drept opp til en halv million mennesker, 1 i første rekke barn, og lammet mange flere. Dr. Thomas Francis fra University of Michigan ledet en massiv klinisk studie for å teste vaksinen på 1,8 millioner barn i 44 stater.

De som levde gjennom den tiden av poliomyelitt (kjent i perm vilkår som polio) epidemier huske frykten som grep landet hver sommer. Foreldrene ble livredd for at deres barn ville kontrakt sykdommen mens de så helse avdeling tjenestemenn legge Karantene tegn på naboene. Fester som involverer store samlinger av mennesker, inkludert fjerde av juli feiringer, ble avlyst. Svømmebassenger ble lukket. Ville rykter om mulige årsaker til den fryktede sykdommen, inkludert iskrem kjegler, hvite klær, jordskjelv, vulkaner, overdreven blending, solbrenthet og elektriske forstyrrelser. 2 barn rammet av sykdommen led lammelser som noen ganger gjorde det umulig å puste på egen hånd, og tvinger dem til å leve inne store metall ventilatorer kjent som jern lunger, tanken på som forårsaket utbredt frykt.

Utviklingen av en vaksine for å hindre poliovirus sykdom ble ansett som intet mindre enn et mirakel. Sikker og effektiv vaksine var det første skrittet mot å eliminere sykdommen i USA. Vi er nå på cusp av å utrydde polio i verden. Når dette er fullført, vil polio være den andre store smittsomme sykdommen å bli utryddet, den første som kopper, selv om trusselen om tilsiktet frigjøring av kopper gjenstår.

The National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer er glade for å feire 50-årsjubileet for denne monumentale bragd. Vaksiner har kommet en lang vei siden 1955. I dag støtter theernment utvikling av vaksiner til hele spekteret av smittsomme agents– bakterier, virus, sopp og parasitter, og bidrar til å etablere nye strategier for vaksine levering. Med støtte fra theernment, har vaksiner blitt utviklet for å forebygge viktige sykdommer, inkludert pneumokokksykdom og influensa; og forbedret kopper og miltbrann vaksiner er under utprøving.

Sentrale komponenter i theernment vaksineprogram inkluderer Dale og Betty støtfangere Vaccine Research Center (VRC), Divisjon for egenutført forskning og vaksine og behandling Evaluering Units (VTEUs). Den VRC er dedikert til å forbedre global helse gjennom grundige jakten på effektive vaksiner for sykdommer hos mennesker. Forskere i theernment Division of utført forskning drive grunnforskning og klinisk forskning og gi opplæring for leger og forskere i immunologi, allergi og smittsomme sykdommer, inkludert vaksineutvikling.

theernment Division of mikrobiologi og infeksjonssykdommer støtter VTEUs, et nettverk av forsknings sykehus over hele USA som utfører kliniske studier for å evaluere vaksineeffekt samt sikkerhet, som er en integrert del av enhver vaksine klinisk studie sponset av theernment. En VTEU rettssaken evaluert effekten av inaktivert versus oral poliovirus vaksiner når gitt med en kombinert vaksine mot andre smittsomme sykdommer. Som et resultat av studien, helseeksperter anbefaler nå at barn i USA får inaktivert poliovirusvaksine som en del av sine rutinemessige vaksinasjoner. Dette representerer en stor endring i medisinsk praksis, fordi i mange år, oral poliovirus-vaksine var vaksinen av valget i USA.

Arven etter den første effektive poliovaksine fortsetter å inspirere forskere. I løpet av det siste halve århundret, har fremskritt i vaccinology gjort oss i stand til å oppgradere fra valget mellom levende og drepte vaksiner til en rekke teknologiske alternativer. Med enorm evne til vaksiner for å redusere sykelighet og dødelighet, disse siste fremskritt holde store løftet for å erobre mer smittsomme sykdommer i fremtiden. Forskning fører til nye og bedre vaksiner er en viktig del av theernment oppdrag.

En WHO, UNICEF, www.unicef.org/immunization/index_polio.html; 2 Smithsonian, v 36, nr 1 april 2005.