prednisolon (oralt) riktig bruk

dosering

Tapte Dose

Ta dette legemidlet nøyaktig som anvist av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for uønskede effekter.

Denne medisinen kommer med en pasient instruksjon innsats. Les og følg instruksjonene i innsatsen nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Denne medisinen bør tas med mat for å unngå mage irritasjon.

Mål muntlig med den spesielle målesprøyten som følger med i pakken. Gjennomsnittlig husholdning teskje kan ikke holde riktig mengde væske.

Hvis du bruker denne medisinen i lang tid, ikke plutselig slutte å bruke det uten å sjekke først med legen din. Du må kanskje sakte redusere dosen før den stoppes helt.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Lagring

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.