Preeklampsi behandlinger og medisiner

Den eneste kuren for svangerskapsforgiftning er levering. Du er økt risiko for anfall, morkakeløsning, hjerneslag og muligens alvorlig blødning før blodtrykket synker. Selvfølgelig, hvis det er for tidlig i svangerskapet, levering kan ikke være det beste for barnet ditt.

Hvis du er diagnostisert med svangerskapsforgiftning, vil legen din fortelle deg hvor ofte du må komme inn for prenatal besøk – sannsynligvis oftere enn hva som vanligvis anbefales for graviditet. Du trenger også mer hyppige blodprøver, ultralyd og nonstress tester enn det som forventes i et ukomplisert svangerskap.

Mulig behandling for svangerskapsforgiftning kan omfatte

Sengeleie pleide å være rutinemessig anbefalt for kvinner med svangerskapsforgiftning. Men forskning har ikke vist en nytte av denne praksisen, og det kan øke risikoen for blodpropp, samt påvirke din økonomiske og sosiale liv. For de fleste kvinner, er sengeleie ikke lenger anbefalt.

medisiner

Sengeleie

Alvorlig preeklampsi kan kreve at du legges inn på sykehus. På sykehuset, legen din kan utføre regelmessige nonstress tester eller biofysiske profiler for å overvåke barnets trivsel og måle volumet av fostervann. Mangel på fostervann er et tegn på dårlig blodtilførsel til babyen.

Hvis du er diagnostisert med svangerskapsforgiftning mot slutten av svangerskapet, kan legen anbefale inducing arbeidskraft med en gang. Beredskap av livmorhalsen – enten det er i ferd med å åpne (dilate), tynn (utslette) og myker (modnes) – også kan være en faktor i å avgjøre om eller når arbeidsmarkedet blir indusert.

sykehus~~POS=TRUNC

I alvorlige tilfeller kan det ikke være mulig å vurdere barnets gestasjonsalder eller beredskap av livmorhalsen. Hvis det ikke er mulig å vente, kan legen din indusere arbeidskraft eller planlegge en C-delen med en gang. Under fødselen, kan du bli gitt magnesiumsulfat intravenøst ​​for å forebygge anfall.

Leveranse

Etter levering forvente at blodtrykket å gå tilbake til det normale innen 12 uker, men vanligvis mye raskere. Hvis du trenger smertestillende medisiner etter levering, spør legen din hva du bør ta. Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) og naproxen natrium (Aleve), kan øke blodtrykket. Paracetamol (Tylenol, andre) er vanligvis et trygt alternativ.