prematur fødsel symptomer

Liten størrelse, med et uforholdsmessig stort hode, Sharper ute, mindre avrundede funksjoner enn en full-term baby funksjoner, på grunn av mangel på fett butikker, fine hår (lanugo) som dekker store deler av kroppen, lav kroppstemperatur, spesielt rett etter fødselen på fødestuen, på grunn av mangel av lagret kroppsfett, vanskelig å puste eller åndenød, mangel på reflekser for å suge og svelge, fører til fôring problemer

Når bør du oppsøke lege

En prematur fødsel betyr at barnet ikke har hatt den vanlige mengden av tid til å utvikle seg i livmoren før du trenger å tilpasse seg livet utenfor livmoren.

Tegnene på at en baby svangerskap har blitt kuttet kort omfatte

Tabellene nedenfor viser medianen fødselsvekt, lengde og hodeomkrets hos premature på ulike svangerskaps aldre for hvert kjønn.

Premature babyer kan raskt utvikle seg til alvorlige komplikasjoner, som for eksempel infeksjon i blodet (sepsis) og respiratorisk distress syndrom.

Du vil få se medlemmer av neonatal intensivavdeling (NICU) ofte. Leger ofte besøker NICUs på et tilsvarende tid hver dag. Men, ikke nøl med å stille spørsmål, selv når det ikke er en regelmessig møte, spesielt hvis barnet virker sløv, har dårlig farge, eller nekter flasken eller brystet etter problemfrie feedings.