primære immunsvikt behandlinger og medisiner

Behandlinger for primær immunsvikt involvere forebygging og behandling av infeksjoner, forsterke immunforsvaret, og behandling av den underliggende årsaken til immun problemet. I noen tilfeller er primære immunforstyrrelser forbundet med en alvorlig sykdom, slik som en autoimmun sykdom eller kreft, som også må behandles.

Behandling av symptomer. Medisiner som ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) for smerter og feber, decongestants for tette bihuler, og expectorants til tynne slim i luftveiene kan lindre symptomer forårsaket av infeksjoner.

Postural drenering – ved hjelp av tyngdekraften og lette slag mot brystet for å tømme lungene – kan lindre ubehaget av gjentatte (kroniske) luftveisinfeksjoner.

Stamcelletransplantasjon tilbyr en permanent kur for flere former for livstruende immunsvikt. Normale stamceller overføres til personen med immunsvikt, gi ham eller henne en fungerer normalt immunforsvar. Stamceller kan høstes gjennom benmarg, eller de kan fås fra placenta ved fødselen (ledningen blod banktjenester).

administrerende infeksjoner

Behandling for å øke immunforsvaret

Den stamcelledonor – vanligvis en forelder eller annen nær slektning – må ha kroppsvev som er en nær biologisk match til de av personen med primær immunsvikt. Selv med en god kamp, ​​men stamcelletransplantasjon ikke alltid fungerer.

Behandlingen krever ofte at fungerende immunceller bli ødelagt ved bruk av cellegift eller strålebehandling før transplantasjon, forlater transplantert pasient midlertidig enda mer utsatt for smitte.

Stamcelletransplantasjon