prinzide

Avslutt lisinopril / hydroklortiazid så snart som mulig når graviditet oppdages, som legemidler som virker direkte på renin-angiotensin-systemet kan føre til skade og død til fosteret.

Bruker For Prinzide

Terapeutisk Klasse: ACE-hemmere / Tiazider Kombinasjon

Farmakologisk Klasse: Vanndrivende

Kjemisk Klasse: Tiazider

Lisinopril er en angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere. Det fungerer ved å blokkere et stoff i kroppen som gjør at blodkarene trekker seg. Som et resultat, slapper lisinopril blodkar. Dette senker blodtrykket og øker tilførselen av blod og oksygen til hjertet.

Hydroklortiazid er et tiaziddiuretika (vann pille). Den reduserer mengden av vann i kroppen ved å øke strømmen av urin som bidrar til å senke blodtrykket.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Før du bruker Prinzide

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av lisinopril og hydroklortiazid kombinasjonen i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av lisinopril og hydroklortiazid hos eldre. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte nyreproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får lisinopril og hydroklortiazid.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder lisinopril og hydroklortiazid. Det kan ikke være spesifikke for Prinzide. Vennligst les med forsiktighet.

Dette legemidlet bør ikke være den første medisinen du bruker til å behandle din tilstand. Den er ment å brukes kun etter at du har prøvd andre medisiner som ikke har jobbet eller har forårsaket uønskede bivirkninger.

I tillegg til bruk av denne medisinen, kan behandling for høyt blodtrykk inkluderer vektkontroll og endringer i hvilke typer mat du spiser, spesielt mat med høyt natrium (salt). Legen din vil fortelle deg hvilken av disse som er viktigst for deg. Du bør sjekke med legen din før du endrer din diett.

Mange pasienter som har høyt blodtrykk vil ikke merke noen symptomer på problemet. Faktisk kan mange føle seg normal. Det er svært viktig at du tar medisinen din nøyaktig som anvist og at du holder dine avtaler med legen din selv om du føler deg vel.

Husk at denne medisinen ikke vil kurere høyt blodtrykk, men det hjelper kontrollere det. Derfor må du fortsette å ta det som anvist hvis du forventer å senke blodtrykket og holde den nede. Du må kanskje ta høyt blodtrykk medisin for resten av livet. Hvis høyt blodtrykk ikke behandles, kan det føre til alvorlige problemer som hjertesvikt, blod fartøyet sykdom, slag eller nyresykdom.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Riktig bruk av lisinopril og hydroklortiazid

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker denne medisinen, legen din med en gang.

Denne medisinen kan føre til alvorlige typer av allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Ring legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse i hender, ansikt, munn eller svelg mens du bruker denne medisinen.

Ring legen din med en gang hvis du har alvorlige magesmerter (med eller uten kvalme eller oppkast). Dette kan være et symptom på intestinal angioødem.

Forholdsregler når du bruker Prinzide

Svimmelhet, kan svimmelhet eller besvimelse også forekomme, spesielt når du kommer opp fra liggende eller sittende stilling, eller hvis du har tatt en vanndrivende (vann pille). Sørg for at du vet hvordan du reagerer på legemidlet før du kjører, bruker maskiner, eller gjøre andre ting som kan være farlig hvis du er svimmel eller ikke våken. Hvis du føler deg svimmel, legge seg ned slik at du ikke svak. Deretter sitte for en liten stund før stående for å hindre svimmelhet kommer tilbake.

Sjekk med legen din med en gang hvis du blir syk mens du tar denne medisinen, spesielt med alvorlig eller vedvarende kvalme, oppkast eller diaré. Disse forholdene kan føre til at du mister for mye vann eller salt og kan føre til lavt blodtrykk. Du kan også miste vann ved svetting, så drikk rikelig med vann under trening eller i varmt vær.

Denne medisinen kan påvirke blodsukkernivået. Hvis du legger merke til en endring i resultatene av blod eller urin sukker tester, eller hvis du har noen spørsmål, sjekk med legen din.

Sjekk med legen din hvis du har feber, frysninger, eller sår hals. Disse kan være symptomer på en infeksjon som følge av lavt antall hvite blodceller.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har smerter øverst i magen, blek avføring, mørk urin, tap av matlyst, kvalme, unormal tretthet eller svakhet, eller gule øyne eller hud. Disse kan være symptomer på en alvorlig leverproblem.

Sjekk med legen din umiddelbart hvis tåkesyn, problemer i lesing, smerter i øyet, eller enhver annen endring i synet oppstår under eller etter behandling. Dette kan være et tegn på en alvorlig øye problem. Legen din kan ønske en øyelege for å sjekke øynene dine.

Hyperkalemi (høy kalium i blodet) kan oppstå mens du bruker denne medisinen. Sjekk med legen din med en gang hvis du har følgende symptomer: abdominal eller magesmerter, forvirring, problemer med å puste, uregelmessig hjerterytme, kvalme eller oppkast, nervøsitet, nummenhet eller prikking i hender, føtter eller lepper, kortpustethet, eller svakhet eller tyngde i bena. Ikke bruk tilskudd eller salterstatninger som inneholder kalium eller uten først å sjekke med legen din.

Prinzide bivirkninger

Prinzide (hydroklortiazid / lisinopril)

Sørg for at noen lege eller tannlege som behandler deg vet at du bruker denne medisinen. Du må kanskje slutte å bruke dette legemidlet flere dager før kirurgi.

Denne medisinen kan være mindre effektiv hos svarte pasienter. Svarte pasienter har også en økt risiko for hevelse i hender, armer, ansikt, munn eller svelg.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer over-the-counter (reseptfrie) medisiner for appetitt kontroll, astma, forkjølelse, hoste, høy feber, eller bihuleproblemer, siden de kan ha en tendens til å øke blodtrykket.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Høyt blodtrykk lisinopril, amlodipin, metoprolol, hydroklortiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix, Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril

Hjertesvikt lisinopril, amlodipin, metoprolol, furosemid, karvedilol, Lasix, warfarin, digoxin, Norvasc, diltiazem, Coreg, spironolakton